fredag 10 februari 2017

Livets goda....

Våglingar :)
 



Ja det finns många fördela med att resa. Det är lärorikt på många sätta. Att man ska lyckas ta sej fram och prata med människor på olika språk, att komma på rätt buss, plan, båt med mera. Mollie skolas just nu på våra utfärder med att klara sej själv, hon beställer mjölk hon uppför sej hövligt genom att tacka på icke svenska. Jag är mer än stolt över henne när jag ser att hon inte räds detta. Viktigt.

Vi hade åter en helt otroligt härlig resa, denna gången siktade vi in oss på att chilla, bad och sol och sen la vi även till massa mat och mys. Detta var uppdraget när vi lämnade Palatset en tidig onsdagsmorgon.
Vi landade på eftermiddagen i världsdelen Afrika och det var varmt med det blåste friskt och ökenvindarna skulle fortsätta att blåsa på oss i ett par dagar. Men jag tror det var bra att den heta solen skymdes av små tunna moln och att vindarna ven.


Det stillade sej och hettan visade upp sej. Vattenrutschkanorna testades, nja inte av mej men av några andra vildar. Det skrattades så det kiknades och modet stärktes av klarade utmaningen. Lilla fröken Vilhelmsson badade oftast två gånger, en gång innan lunch och en gång efter lunch. Jag fick dra upp henne. Jag badade lite jag med men det var sparsamt, jag gillade solsängarna ja ;) Och en vattentemperatur på 28 grader är på gränsen av vad jag tycker är för svalt.


Lagom ösigt...
Lite lugnt även här...
Civilklädd, segern var ändå ohotad ;)


Vi spelade lite tennis, det var väl ungefär det jag rörde på mej under den veckan, syskonen spelade mot varandra, brorsan och jag spöade skiten av det yngre syskonparet ;) En enkel match alltså. Myset hade tennislektioner med oss och hon trodde verkligen att hon var proffs.
Vi diskuterade min fot att den rimligtvis borde bli bättre efter den långa vilan, ingen löpning på en vecka. Men nej det var fortfarande svullen och blå efter en veckas latande. Funderingarna gick att en sena är skadad eller möjligen att ett ben i foten är av, färgen tyder på en inre blödning. Det känns som att det är dags att ta en tur till sjukstugan på jobbet och prata med farbror doktor.

Myset och jag gick utanför hotellet vid ett tillfälle och det resulterade i superprutning. Vi skrattade väldigt åt hela shoppandet. När en liten Arab försöker nå högst upp på en hylla och en svensk som inte blir färdig till att bestämma vilken färg på tröja hon vill ha. Komik på hög nivå.

Mat ja, jag har rest runt hela världen men jag tror aldrig att jag upplevt ett kök som detta. Aldrig har jag sett make till Buffébord. Meter efter meter med all världens mat. Helt sjukt, matchvikten ökade nog på några kilo under vistelse. Myset hittade en egen favorit i form av en kycklingkorv som var helt beige och såg allt annat ut än aptitlig, men hon gillade de.
Kakbuffen var inte dålig den eller och jag lät mej väl smakas. Till och med kaffet smakade utsökt.
Myset passade på att sätta tand fyra i en våffla med cocos och choklad. Snart helt tannalös.

En helt fantastisk resa som inte krävde allt för mycket av oss. Skönt.
Nöjda, glada och trötta checkade vi in i palatset halv tolv på kvällen ett palats som för dagen var täckt med snö, hallo va! vilket väder att komma hem till. Drivor som samlats av all snö som blåst från Vesan och upp på borggården, inte kul. Ingen skottning, det blev en tur med tandborsten sen bums i säng.


Triss i Vilhelmsson
Tanalösing...

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar