söndag 12 februari 2017

Goda människor....

Fest....


En bra start på dagen. 05:00 godmorgon. Jag låg kvar i sängen och tittade på fullmånen som lyste upp hela gårdsplanen. Otroligt vackert. Vintermornarna kan verkligen vara vackra.
När jag mornat mej och njutit färdigt var det fyr i pannan som gällde, det blåste östliga vindar vilket betyder hård köld mot palatset, inget tar emot. Kaffe på det innan jag kröp ner hos mitt mys. Hon var naken och täcket täckte bara en liten del av hennes lilla kropp, den var brun och varm. Hon vaknade och jag sa att jag älskar henne, hon vände sej mot mej och hennes rufsiga hår täckte hela ansiktet. Jag älskar dej med mamma. Bättre start går knappast att få.

Jag hoppade i löparkläderna och vi gick bums upp på undantaget, frukosten skulle intas där.
Jag drog iväg och jag sprang på berget, jag har saknat det och jag trodde nog att det skulle bli besvärligt, det var mycket snö och minusgraderna gjorde det tufft för lungorna. Men jag kunde inte fokusera på något annat än att det var en otrolig vacker dag. Jag har kört grusvägar de senaste fyra månaderna och nu står jag snart inför det faktum att jag måste få lite asfaltlöpning i benen inför mitt nästa lopp, men det tar emot minsann.
Två mil smackade jag in löpandes i hjulspåren på grusvägarna på mitt älskade berg.

Hem och lite mat i magen och sen drog vi vidare, en tur till miljöstationen med lite skit, vidare inom stan och sista målet blev till en kär vän i Bromölla. Mycket hade hänt sen vi sist sågs så det tog några timmar att gå igenom allt. God fika med frallor och massvis med pålägg, kaffe och kaka på det. Myset staplade äggkoppar på varandra och lekte lite med en boll. Lite chill i soffan hann hon med innan vi var klara.

Hem och middag serverades. Nästa sociala inslag. En vän och hennes son kom och förgyllde hela lördaskvällen. Samtalen tycktes aldrig ta slut. Tro det eller ej, men tven sattes igång och vi kollade på sångprogrammet i hop och Mollie fixade med röstsedlarna till oss alla. Vi lyssnade lite sporadiskt och jag hade dålig koll både på låtarna och vem som gick vidare, det hade dock inte min dotter.

Klockan blev sen innan myset kom i säng och som vanligt var hon inte trött och som vanligt slocknade hon omgående när hon väl kommit in under täcket ;)
Det var en bra dag med mycket bra, givande och goda samtal med människor som jag verkligen tycker om.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar