tisdag 2 maj 2017

Rinnande guld....

Lantliv...


Städdag ja ibland får man ta tag i måsten, första maj var en perfekt dag för det. Hela palatset dammsögs och golven moppades. Mollie hjälpte till med sin lilla mopp. Perfekt, vi bor ju ihop och då får man hjälpas åt.

Hon fick en stunds vila när jag piffade till suv:en en smula, både utsidan och insidan fick en välbehövlig sanering. Jag fortsatte outtröttat med att köra lite ved. Jag slutade inte där, nepp kuddarna till soffan och stolarna på altanen bars ut. Lika bra att ösa på när har tempot uppe.

Min icke kaffedrickande vän med son kom över berget och förgyllde vår dag. Pannkakor gräddades och det åts friskt.
Vi tog en cykeltur på Vesan med kamphundarna, det blåste friskt men det var ändå mysigt.


Frihet utan ansvar typ....


Hemma igen pysslade barnen inne medan mammorna satt och brunade sej på altanen, vilket liv säger jag bara.Vi satt i brassestolarna i två timmar och bara pratade och snurrade om livet. Jag älskar det.
När vi kom in hade det tydligen varit någon form av skeppsbrott. En lek med frihet under ansvar, humf. Det gick sådär. Alla fick hjälpa till att röja.
En glass i solen och lite studsande avslutade vår gemensamma tid ihop.

Det kliade lite i mej, jag var sugen på en löptur. Myset gick upp på undantaget och jag hoppade i mina skor, för dagen valde jag småbyxor. Det blev en skön premiär.
Jag hade siktat in mej på en liten lätt tur men när jag närmade mej mördabacken gick det inte att hejda, hon bjöd upp mej till dans och jag var danssugen.
Eftermiddags solen sköljde över mej när jag lätt tassade upp för branten. Än en gång var hon chanslös och jag log.

Log gjorde jag även när det började rulla nerför berget. Jag sträckte ut mina armar likt det Zlatan gör när han lyckats struta målet. Jag sprang svajande med mina armar utsträckta som om jag skulle kunna lyfta.
Jag tittade på ändarna av mina armar och såg guldet rinna ur mina händer.
Jag såg en punkt där allt passade och stämde. Jag var mitt i den punkten. Jag sprang i nuet och guldet rann.
Jag hade i det ögonblicket precis allt jag behövde. Jag behövde inget mer just där och då. Jag kände mycket och det kändes bra. Leendet var stort..



Småbyxor = Frihet :)

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Härliga bilder :D

    Rekommenderar att ni har sele på hunden när ni cyklar med den - skonsammare för hunden. Även på promenader är det, det bästa. Bara ett tips! :D

    ----

    På tal om annat: Jag kommer nere från Listerlandet :)
    Bor kvar i Blekinge :)

    SvaraRadera