fredag 23 november 2018

Åtta åringen.....


Vilken morgon.....


Jag gick upp tidigt, två pannkakor och en kanelbulle tinades upp och jag satte åtta ljus i födan.
En ballong blåstes upp och paketer las på hög på en bricka. Jag sjöng några rader när jag gled runt i köket i min morgonrock. Jag var vid väldigt gott mod.
Jag tände ljusen och gick sjungandes in till min dotter. Hon rörde sej sakta sen rörde hon sej likt ljusets hastighet när hon kom på vad det var för dag.

Hon blåste ut ljusen och vi startade dagen med att kramas. Jag gratulerade henne på åtta års dagen och sa att jag älskade henne. Sen bad jag henne öppna presenterna. Hon öppnade på och när hon kom till den lysande renen (som hon redan visste att hon skulle få) så såg jag att hela ungen sken upp. Hon blev så otroligt lycklig.

Vi myset lite till i sängen sen hasade vi oss upp, ut till köksbordet och där låg ett kort från mormor och morfar. Informationen på kortet löd. Gå ut på altanen. Hon gick ut inlindad i sitt täcke och på altanen möttes hon av en sjungande mormor och en ny cykel. Hon kastade sej i mormors famn.

När man fyller år ska man inte åka taxi till skolan, nä mamma ska köra. Det gjorde jag och med oss hade vi renen och några strumpor som hon också fått i födelsdagsgåva. Hon hade fått tid på sej i plugget att visa upp sina saker och jag vet hur stort det var för henne. Så jag är väldigt glad över att möjlighet gavs.

Jag sprang ett par mil under tiden Mollie var i skolan. Det var en händelserik löptur som jag ska skriva om när jag funnit ord för att beskriva känslan.

Jag hämtade upp henne när skolan slutat och vi for hem och började göra en tårta. Medans tårtan kyldes ner så tog vi en cykeltur. Hon körde som en galning.

Hehe, oslagbar.....


Bowlinghallen intogs, det var ett tag sen vi spelade så det var väldigt kul. Att stora fröken Vilhelmsson gick ut som segrare gjorde ju inte saken mindre förnöjsam precis ;)
Efter det blev det middag på vår favvothairestaurang. Galet gott som vanligt.
Hem och sen angrep vi tårtan.
Under tårtintaget fick myset en bok av mormor och morfar om svenska djur, hon blev sjövild över boken och började läsa och lyssna på djurens läten bums.
Vi satte oss i soffan och bläddrade tillsammans och tja där avslutade vi min dotters åttonde födelsedag.
Det hade varit en magisk dag med så mycket glädje och kärlek men vi var helt slut båda två.
God natt tidigt och lilla fröken önskade sej fotmassage vid nattningen så självklart, fotmassage blev det.


Så fin och så nöjd. Tårtfixaren....

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Hej Leonora!
    Har skickat en inbjudan till en tjejhantverkarträff via din fb-sida, vet inte om du sett den.

    ☀️

    Helena

    SvaraRadera