torsdag 8 november 2018

Det enkla valet....Bonde söker fru -Kärlek åt alla- Ja enligt uppsatta spelregler innefattas en del att man ska avsluta dejtandet med personer efter hand som programmet fortlöper. Så att jag skulle skicka hem någon som jag inte ville fortsätta dejta är inte konstigt alls. Tydligen uppfattades mitt val från gårdagens program som märkligt av en del, men för mej var det solklart.

Mollie är snart åtta år gammal och vi pratar öppet om känslor och bemötande av andra människor. Vi pratar om respekt, eller egentligen innebörden av att respektera andra människors tankar och känslor. Vi pratar om allas lika värde och att man ska vara en god kamrat utan att för den saken skull försaka sej själv och sina egna känslor.

Vi försöker förstå hur andra tänker och varför vissa saker sker. I bland är vi ledsna, i bland är vi arga men oftast är vi glada. Men så är det för andra människor också och vi försöker skaffa oss en förståelse till varför vissa människor beter sej i våra ögon okamratligt. Vi balansera, testar oss fram men vi pratar om det, om hur vi känner i olika situationer. Vi ser det som viktigt i vår familj.

Ja, jag pratar om respekt med min dotter, vikten av att bemöta med vänlighet.
På min singeldejt fick jag se saker som är så långt ifrån det liv och de värderingar jag står för, de saker jag vill föra vidare till min dotter.
Det var i mångt och mycket en trevlig dejt absolut.
Jag förväntade mej dock att min dejt skulle försöka sälja in sej själv på bästa sätt, det tror jag är det vanligaste man gör på en dejt ;) Men jag hade inte riktigt rätt i mina tankar.
Jag fick istället en klick sänkning och höjning och det är bland det O-charmigaste jag vet när någon försöker sänka andra för att höja sej själv. Detta skedde och kvinnan som fick lämna är en kvinna som jag inte vill ha i mitt liv och inte heller en människa jag vill ska finnas och vara en del i min dotters liv.

Gällande de bägge kvarvarande damerna jag ska dejta så var jag lite fundersam över deras ålder.
När min kloka dotter såg programmet och såg mej gå i väg med Sofia och vi pratade om hennes unga ålder, så vände sej Mollie till mej och säger:
- Du mamma! glöm inte att du har också varit i den åldern och det har ju gått bra för dej....

Alltså den tjejen säger jag bara, kan man annat än att älska henne.
- JA gud var god när hon blev till.

Hon ger mej hopp....


Jockarp.

6 kommentarer:

 1. Jag har alltid resonerat uti ålder såhär att..ser man varandra och känner att det är henne jag ska vara med ska man inte stirra sig blind på åldern för det är ju faktiskt inte åldern man blir galet förälskad i utan det är faktiskt personen man har framför sig..så jag anser att man ska hoppa på samma väg och börja traska genom det fina livet man då kan får tillsammans..för känslorna och kemin mellan 2 människor kan bli helt galen trots att den ena är yngre å den andra äldre. Kärleken är vad som räknas oavsett vad. Blir man förälskad ska man strunta i åldern och bara leva varenda sekund i varandras famn.

  SvaraRadera
 2. Jättebra val tyckte jag!! Bort bort bort :)

  SvaraRadera
 3. Kärlek har ingen speciell ålder. :)

  SvaraRadera
 4. Jag är en flitig bonde söker fru tittare , jag såg inget konstigt med ditt väl utan tyckte tvärtom att det var väldigt väntat

  SvaraRadera
 5. Tycker det är grymt att du är ärlig rakt igenom. Listen to your head and follow your heart <3

  SvaraRadera
 6. Välj inte ålder. Välj kärlek

  SvaraRadera