tisdag 13 november 2018

Skoldags....



Mollie ropade på mej och jag gick in till henne, jag bad henne flytta på sej i sängen så jag skulle få plats. Hon började bums att sjunga på Alina Devecerskis låt du måste flytta på dej. Hon bad mej starta låten på Spotify. Jag tillgodo såg hennes önskemål sen låg vi i sängen och lyssnade på musik en stund. Så himla mysigt att starta upp en måndagsmorgon.

Vi hade ingen brådska för Mollie skulle inte åka taxi till skolan. Nepp hon skulle åka med mej. Anledningen till det var att jag var medbjuden till att medverka hela dagen ihop med henne i hennes vardagsmiljö, den chansen ville jag inte missa.
Hon började med att lura mej med att skolan började klockan åtta och med det såg jag att jag redan var körd för att kunna sköta mej i skolmiljön, för klockan åtta hade vi inte ens lämnat byn. Jag var säker på att hennes skoldag började 08:15 men hon flinade åt mej och sa att vi kommer bli sena. Morr jag avskyr att komma för sent.

Men tydligen har Mollie fattat det där med att skoja, för självklart kom vi i tid, pust.
Dagen började med gympa, min paradgren jag hade alltid högsta betyg i ämnet under min skoltid så det var väldans kul att vara med på hinderbanan och se min dotter in action. Hon var duktig, alla barnen var duktiga och modiga.

Efter en snabb dusch var det samling och alla barn fick berätta om sin helg, så härligt att lyssna och ta del av andra åtta-åringas liv. Jag märkte tydligt att det skiljer sej mellan pojke och flicka och ja, jag var väldigt tacksam över att jag fick en liten tjej att dela livet med.
Vi hade nutidskryss, där vi fick titta på lilla aktuellt skola och sen fick vi sju frågor att besvara. Trevlig och lärande.
Vi åt en gemensam lunch där jag pratade mycket med dom andra barnen runt bordet. Mycket viktigt och berikande det är viktigt att ha bra relationer med dom andra barnen i Mollies klass. Det tycker jag i alla fall.

Sista stunden fick Mollie till sitt förfogande, hon hade halva bohaget med sej till skolan och hon visade stolt upp sin lilla hund Karl. Hon fortsatte att visa ett par fotoböcker om hennes liv. Hon var fantastisk där hon satt längts fram i klassrummet och berättade och visade upp sina bilder.
När vi kom ut och jag berättade att jag var stolt över henne att hon var grym i skolan och att jag uppskattade det väldigt att få vara en del av hennes dag så sa hon:
- Du mamma, tänk att jag visade upp bilder på mej inför hela klassen där jag var naken.
Jag flinade och la armen om min dotter och sa:
- Ja du är modigast och jag älskar dej.
Vi vände hemåt och myset hängde med mormor och morfar ett par timmar, Mormor och morfar ska ut på en resa så de kommer inte ses på ett tag och det är ovanligt för alla parter. Jag drog in till stan för att köpa och byta sulor på kärran och medans det gjordes så sprang jag en mil. Helt lagom.

Kvällen vigde vi åt Monopolspel. Det blev en måndag i världsklass.



Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar