tisdag 25 december 2018

Julafton.....

Glidaren....


Ja det blev helt klart en annorlunda julafton. Det var ju bara jag och Mollie och vi skulle fylla dagen på vårt sätt.
Hon vaknade själv för första gången på denna resan och hon var förväntansfull. Det hon var mest spänd över var hur jag skulle mottaga hennes egen inhandlade julklapp. Hon höll på att spricka innan jag fick se blusen. Hon förklarade hur det gått till när hon köpte den och att nu hade vi likadana. Att själva blusen kanske inte riktigt passade in i den klädstil jag föredrar var inget jag tänkte delge min lyckliga dotter. Hon sprudlade av lycka.
Jag hade med mej några få klappar från Sverige till henne och hon blev självklart lycklig över sina klappar.

Vi käkade frukost och sen väntade ännu en dag vid plurret. Supermysigt med bollkastning och vattenpolo. Och det mysigaste av allt. När jag hade min dotter i famnen och vi sakta gled runt i poolen och småpratade om stort och smått. Sån lyxig tid ihop med henne.

Hon ville gå på massage så massage blev det. 30 minuter låg hon pall och sa inte ett knyst, hon bara låg där och njöt. Jag satt bredvid och gladdes åt att jag kunde ge henne allt detta. Det är liksom inte självklart på något sätt.

Eftermiddagen bestod av chill för lilla fröken, jag tog en löptur. Jag såg dock mörka moln på himlen upp mot bergen och nja jag var nog på det klara över vad som skulle komma. Jag sprang förbi ett brudpar på stranden, det var vackert men det väckte så många minnen i mej. Inget som påverkade mej nu men det bubblade ändå upp.
Hem kom jag innan den värsta åskskuren kom vilket var bra, Mollie är rädd för åskan och jag vill inte att hon ska vara rädd. Vi kröp upp i sängen tätt ihop vi tittade på blixtarna och lyssnade på Tor när han dundrade förbi och drog på med sin hammare.

Lite samtal från Sverige hann vi med innan middagen vilket känns som väldigt viktigt. Mollie snicksnackade med mormor och dom önskade varandra en god jul.
Middagen ja, det blev värsta röjet, jag ogillar stark levande när jag ska äta, jag vill ha det lugnt då, men det kunde man tydligen glömma på ett Thailändskt julbord. Vi mumsade i oss maten sen strosade vi iväg för oss själva en stund innan det var dags att träffa tomten.
Ännu en nallebjörn kammade min lyckliga dotter hem av tomten, sen väntade sängen.

Julaftons sammanfattas nog bäst med rader som. Lugn, lite enslig, glatt och festligt. Och det är min känsla det, Mollie har en helt annan, lite mer åt glatt och festliga tror jag ;)

Middag för två.....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar