måndag 21 januari 2019

Flickvän sökes.....

Min tidlösa tischa ;)
Jag hade en tanke om att hålla mej under radarn ett tag men jag konstaterar att så fungerar inte Leonora Vilhelmsson. Så nu är det dags att ta bladet från munnen.

Ja den där rubriken trodde jag för några veckor sen att jag aldrig skulle behöva använda för egen del igen i livet. Men jag har ibland fel och ja jag erkänner mina fel.
Det som har hänt är sorgligt men det är historia för mej. Ibland är snubbeltråden framme och man klarar helt enkelt inte hoppa över den utan man drattar i backen med en smäll. Lätt fånget lätt förgånget eller upp som en sol ner som en pannkaka. Jag är den där pannkakan just nu ;)
Jag ska inte gå allt för djupt in på vad som hänt jag vill fokusera på framtiden, dåtiden är passé även om det gör ont och sätter spår.

Men när nyanser och färger visas upp som inte är färger och nyanser som passar ihop krävs dialoger för att ta in, förstå och för att en förändring ska kunna ske. Om man ska vandra den gyllenevägen så handlar det om att två personer blandar sina färger och att det blir en sprakande härlig blandning av dessa färger.

Jag lever ett gränslöst liv, alla gör inte det och därför måste gränserna tydliggöras för mej. Jag har heller inga fysiska bräck vilket gör att jag på det stora hela är ostoppbar. Jag utgår från min fysiska och psykiska förmåga och behöver därför vägledning om min partner inte har samma förutsättningar. Ingen kan begära att jag ska veta deras gränser.
Jag utgår även alltid från mina egna känslor, är jag kär och känner den härliga bubblande känslan så säger jag det. Är jag det inte så säger jag även det. Jag är busenkel att tyda och förväntar mej även tydlighet tillbaka.
Jag har inga hemligheter och har levt mina senaste 8 år helt öppet. För att jag ska kunna leva fritt måste hjärtat vara rent. Jag har ett liv (vad jag vet) och det vill jag leva i glädje och ljus. Jag är inte rädd för att visa mina känslor och jag ser det som något vackert. Och det är en del av mej.
Men jag vill absolut inte trampas på för att jag visa min sårbarhet.

Jag är även väldigt vis av erfarenheten och bland annat vet jag att det sällan mynnar ut i något gott om det ställs jätte krav på varandra tidigt i en relation. I min värld ska en relation flyta på och det ska endast finns en nyfikenhet, glädje, hetta och passion i det inledande stadiet i en relation.
Blir det i stället fokus på praktiska saker, och simulerade kommande problem är man fel ute. Det tillhör möjligen framtiden. Men att provocera fram mörker i en tid då allt är ljust för mej det stör.

Jag har vissa kriterier i mitt val av partner och denna gången ska jag vara äckligt tydlig så att absolut ingen kvinna hör av sej som inte kan tänka sej att leva det livet.
Då kan man helt enkelt låta bli att höra av sej. Då slipper både hon och jag problemet med att bli förälskade, kära och kanske även komma så långt så det leder till kärlek för att sen tvingas bryta. OK.
Tydligt?

Ganska enkelt. Jag var med i ett program som heter Bonde söker fru. Där har det genom alla år handlat om människor som är extremt rotade och har sina liv runt gården (inget annorlunda i mitt fall)
Men alla har inte förstått det.

kriterier 1.
Antingen ska man i framtiden kunna tänka sej att leva på gården i lilla byn Jockarp eller får man helt enkelt ha ett distansförhållande med mej. Det kräver ju givetvis att distansen inte är 100 mil typ.
Men jag kommer alltså aldrig att flytta.
Tydligt?

Kriterier 2.
Barn. Just nu är jag noll intresserad av att starta en "ny" familj med nya barn. Jag ser med fördel att man redan har barn bara det inte finns några besvärliga ex som tänker sej käppa hjulen. För dom går fetbort.
Tydligt?

Kriterier 3.
Jag lever ett aktivt liv, jag tycker om att vara i rörelse, resa, utmanas och utvecklas. Du behöver verkligen inte vilja detsamma men du ska ha en förståelse för att det är viktigt för mej. Så länge du inte är läkare och gjort en utredning på mej vill jag inte få ord slängda i mitt ansikte om att jag skulle ha ADHD för att det är fart och fläkt runt mej. Det är min personlighet och den gillar jag.
Och även jag sitter i soffan ibland ;)
Tydligt?

Kriterier 4. Jag är rak, öppen, ärlig, kärleksfull, tydlig och extremt lojal, jag är även socialt trygg och kan föra mej i vilka sammanhang som helst, jag väljer sol i stället för moln. Jag förväntar mej detsamma av dej.
Tydligt?

Kriterier 5. Du bör vara oprydd. Jag avskyr människor som inte vågar ta ut svängarna i livet. Livet ska levas. Med det inte sagt att man ska genera, inte respektera eller inte visa hänsyn till andra människor.
Tydligt?

Kriterier 6. Allt behöver inte djupanalyseras. Allt behöver inte heller vändas och vridas på, ibland är det okej att bara släppa saker och njuta av livet. Drama hej då.
Vi tillsammans ska inte se problem vi ska se lösningar. Tror du inte på att motgång föder framgång är vi inte rätt för varandra.
Tydligt?

Kriterier 7. Självklar måste vi ju bli helt galet förälskade i varandra. Vi måste känna en samklang och där är det självklart lika viktigt att båda känner detsamma. Men jag kommer inte nöja mej med något annat än rätt.
Tydligt?

Tja det var väl det hela.
Jag har röjt mina snåriga vägar och jag kommer inte låta dom växa igen. Men visst det finns ju en uppenbar risk att jag får leva mitt liv ensam på min gård i Jockarp i hop med min dotter, men då får det vara så. Jag vet vad jag är värd. Och som skrivet, allt annat än rätt är fel.

Ett tillägg bara.
Jag söker inte den perfekta kvinnan, men jag söker hon som är perfekt för mej.
Tydligt?

Typ så va ;)


Jockarp.

12 kommentarer:

 1. men åhhhh så tråkigt att läsa Leonora , trodde du äntligen hittat rätt i kärleksdjungeln. Men din lista med dina kristerier fick mig att le stort! Du vet vad du vill ha, det är bra och man ska inte nöja sig med mindre! Har insett att även jag lär leva här med mina hundar och kommit till insikten att det är helt ok, jag är ganska nöjd med mitt eget sällskap, har typ provdejtat men känner att näääää inget större intresse! Kanske man blir kräsen med åren och det med all rätt . good luck out there :)

  SvaraRadera
 2. Du är är härlig fantastisk människa �� bättre att vänta tills det blir rätt förd dig och din dotter�� och det kan man ju inte säkert veta förrän man prövat ...������

  SvaraRadera
 3. Dina kriterier är verkligen inte konstiga eller svåra att förstå. När man levt ett tag vet man ju oftast vad som är bra för just mig. Och jag tror hon finns där ute för dig, men ni har inte mött varandra än..
  Du har den livsfilofosi som man önskar de flesta hade, då hade världen sett bättre ut.. Fortsätt lev och älska <3

  //Mia i Olofström :)

  SvaraRadera
 4. Dina kriterier är helt klart tydliga och absolut självklara.
  Kan inte folk ta det så är det inget att ha.
  Hoppas verkligen du kan hitta den rätta en dag.
  Håller helt med om att den första tiden när man är i relationen bara ska vara mys och passion och härlighet.det är då man är som i himmelen.
  All lycka till dig

  SvaraRadera
 5. Klart hon fins :)så många flaror där ute i världen

  SvaraRadera
 6. MISTER DU EN STÅR DIG TUSEN ÅTER, KYSSER DU EN STÅR TUSEN O GRÅTER.❤️

  SvaraRadera
 7. Tror jag klarar alla kriterier 😀 . Är dock inte homosexuell 😉 . Så det faller ändå

  SvaraRadera
 8. Hej Leonora
  Oerhört fin läsning som förde mina fingrar till tangenterna men en fundering.
  Om man tror sig känna människan som skulle kunna vara den rätta människan för dig. En person med hjärtat på rätt plats som uppfyller dessa kriterier med bravur ☺ Hade du velat bli kontaktad och isåfall på vilket sätt?
  Varma Hälsningar
  Sanna

  SvaraRadera
 9. Jag tror att alla människor som kliver in - och ibland ut - ur ens liv lämnar avtryck och leder en i den riktning man behöver gå. Vissa gånger blir det mer omvälvande än andra. Ibland förstår man inte vad just den människan hade i ens liv att göra överhuvudtaget. Men de människorna har också varit med och hjälpt till att berätta för en vad man inte vill ha, vad man inte behöver. Och vips är man ett steg närmare att möta den rätta, hon som blir kvar i ens liv, hon som inte vill göra om en utan älskar en för den man är.
  Du är egentligen bara ett steg närmare att få bli älskad för just den du är. Fortsätt vara du, det kommer att leda till det bästa.

  SvaraRadera