lördag 26 januari 2019

Intervallpass....Jag har många timmar som ska avverkas denna veckan i vedsvängen, närmare bestämt 56 stycken. Så de tillfällen det finns ett hål tidsmässigt så fyller jag det.
Fredag morgon och myset lämnades vid taxin för färd till skolan. Jag var redo för ett monsterpass på berget. Tre mils löpning i ett lugnt tempo med fokus på att hålla pulsen nere. Tre mil frestar på även om det är lugnt, men jag kände mej redo och stark.
Jag sprang iväg, det gick lätt. Jag hade dock väldigt svårt att fokusera på tankarna, det kom tankar men jag hann inte fånga dom och gå på djupet, dom kom och passerade i en ryslig fart. Jag är ovan vid det men tänkte att jag har tre mil på mej så någon tanke måste väl landa så jag kan vända och vrida lite. Men nä icke.
För en gång skull tänkte jag nog väldigt lite, jag lyssnade på musik, jag kände den kyliga luften träffa mitt ansikte, jag tänkte på mina fötter när dom mötte den snöbeklädda vägen. Men inget känslomässigt som jag behövde bena ut. Märkligt.

Jag ogillar intervallpass jag är helt enkelt för lat för det, men nu har jag roat mej under några lättare löppass att fundera ut ett tänkt intervallpass som ska rusta mej för Ultravasan.
Jag var först inne på ett pass 2+2+2 men jag kände att jag skrämdes lite av den sista intervallen.
Så nu har jag lagt om fokus till 3+2+1. Tanken är att jag ska starta med tre mil och starten går från Jockarp runt 04.30 på morgonen. Jag avverka dom tre milen och kommer hem och tankar nytt bränsle och vilar. Vilan är obestämnd i detta nu. Jag tror att jag måste känna av kroppen.
När jag känner mej stärkt ger jag mej åter ut för en två mils tur. Även den på berget. Hem igen och nytt bränsle och ny vila.
Sista passet tänker jag angripa på Sölvesborgs upplysta cykelbanor, då finns det möjlighet till att lägga på nån km eller mil om det känns piggt.
Kvällen avslutas med en fetepizza, gärna i en storlek av familjepizza ;)
Jag har inte löst logistiken riktigt än med Mollie men jag tänker att inom 14 dagar ska jag få till detta intervallpass.
Finns det någon springsugen människa som känner ett jättesug så får ni gärna hojta till och hänga med mej på ett eller flera pass. Jag kan behöva lite draghjälp. Det kommer inte gå snabbt men det kommer att gå :)


Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Gillar inte heller intervaller 😂
    Hellre lugnt tempo långt! Önskar jag kunde joina dig☀
    Hejja dej!

    SvaraRadera
  2. Eller ännu bättre...tänk om vi (sonen o jag) hade hängt med Mollie, hämtat pizza o pillat i håret under vilan 😁👍

    SvaraRadera