lördag 4 februari 2012

Bapelsin....

Mycket jobb med besticken...

Idag är jag väldigt nöjd med att vara mammaledig istället för att brottas med gummiband som fryser fast på mitt jobb. Fy det är verkligen ingen vinter anläggning på min avdelning, det brukar oftast räcka med minus fem för att allt ska balla ut fullständigt, när man får stå med ett iskallt järnspett i händerna och spetta frusen flis eller bark tills de svider i skinnet så man håller på att bli galen. Brrr, Nej det är bättre att tassa runt i långkallingarna och innetofflorna i palatset.
Men jag ska skänka alla brukare en tanke idag när jag kryper upp i soffan med en filt och ett litet mys.


Myset ja.
Ja glädjen är stor, mycket stor till och med när man lagar god mat och den uppskattas till fullo, myset är glupsk på vad det gäller mat. Hon äter allt som ställs fram på tallriken.
Hon är även just nu väldigt glups på livet, hon tar sej fram i en raslig fart i upprät ställning, nu kan hon ta sej över våra stora trösklar här hemma, ja hon håller förvisso ett krampaktigt tag om dörrposten men hon tar sej över, hon klarar det galant.
När alla dessa tillsynes små saker i vardagen inträffar så kan jag komma på mej själv med att bara stå rakt upp och ner och le, ett förmodligen löjligt leende. Jag ser förmodligen ut som jag har hängt upp mej, ja jag ler så min mun tillslut krampar sej.
Men ja jag älskar vardagen med mitt mys.
Och kan man göra något annat?

Lugn....


Ja det kan man för det svänger fort, hihi vi var på en uppfriskande promenad och när vi kom in igen så tyckte jag att det kunde var gott med en apelsin, jag delade den och la fram den på mysets plats, hon åt med god aptit.
Jag tog en bit för att provsmaka, vilket jag inte skulle gjort, hon blev helt skogstokig skrek och krokodiltårarna rullade, ja herregud vad dramatiskt, men söt de var hon ju som vanligt:)

O lugn....

Ja och vad det gäller det här med förskolan så fick jag ett telefonsamtal från moderaten Jeppe Johnsson.
Tydligen är det ett hett ämne och det verkar bannemej som om det tars på allvar.
Vi diskuterade ämnet en stund, ja det var ett bra samtal men vi kom inte till någon lösning i frågan, men så klart som politiker så ofta gör så tog han det med sej och bara det känns ju bra.
Ja jag måste säga att hitills är jag mer än nöjd med återkopplingen, att det inte kommit till en lösning är ju inte så konstigt men att våra politiker faktiskt tar det på allvar vad en lite ensam mamma vid foten av ryssberget skriver, det är väldigt glädjande för mej och även för vår kommun tycker jag.

Kvällen igår avslutandes med kusinbus, myset visade stolt upp sina färdigheter, hon gick omkring och visade upp den ena schyssta steget efter det andra.
Hon kroknade när vi gick hem, jag hann inte gå mer än femtio meter med barnvagnen innan hon slog igen sina små bruna. Men säg det som vara för evigt, en halv timme senare var hon fit fore igen och ja det var prat och försök till bus med sin mamma, hm ja det blev en lång natt.

Nej inte ett dugg va...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar