måndag 20 februari 2012

Hjärnspöken....


Ahh man blir ju småirriterad när man slår på barnprogrammet på morgonen, barnkanalen som jag annars tycker är helt suverän inget våld, mörka eller trekantiga gubbar, nej istället brukar det vara söta små program med mycket musik som både jag och myset tycker är trevligt att lyssna på.
De som retade mej var ett program med en kille som började grisa hej vilt vid frukostbordet, han skulle spela musik på diverse saker som används vid måltiden, han grisade med yoggi tallriken, cornflakesen och med knäckemackan. Frågan jag ställde mej var. Vad tror små barn på några år att dom ska göra med skeden i yoggi tallriken, jo att man ska trumma så yoggi stänker över hela bordet, bra jobbat svt säger jag bara. Tack tack....

Min underbara dotter börja nu bli stor, vid två olika tillfällen har hon skrämt skiten ur mej med att komma smygandes, första gången stod jag och borstade tänderna och jag trodde hon satt och läste i någon bok, men icke, plötsligt så bara stod hon jämte mej. Andra gången stod jag och tömde diskmasken när hon kom smygandes bakom ryggen med sitt stora leende, lika rädd blev jag då, frågan är hur man ska kunna vänja sej vid denna lilla halvfigur som kommer smygandes.



Vi har börjat roar oss med att studerar fåglar, vi tog en extra titt vid fågelmatsautomaterna med kikaren, det var dom vanliga, blåmes, talgoxe, koltrast, rödhake,korsnäbbar och små kungsfåglar, de är roligt att titta på dom när dom äter och vidare kommer det att bli lärorikt för myset och hänga vid fågelborden framöver.
Djur och naturläran ska hon få full pott på i plugget i allafall, annars får mamman skämmas.

Vad det gäller min egen status så vet jag inte riktigt vad jag ska säga om den, men efter ett mycket allvarsamt samtal i går kväll så är det nog snart dags att ta tag i alla hjärnspöken och göra sej av med dom en gång för alla och det bör nog ske ganska omgående.
Ja det var ett smärtsamt men nödvändigt samtal och mina ögon öppnades nog upp, inte helt, men en bra bit fick jag upp dom.
Det är dags för mej att bestämma hur mitt liv ska levas.....




Jockarp.

1 kommentar:

  1. Även denna mamman såg yoggitrummandet och funderade på hur dom på SVT tänkte där ;)
    /Kram T i skogen med barnet, mannen o magen.

    SvaraRadera