söndag 12 februari 2012

Stor och liten....



Fotbollscup med kusinen så startade vår lördagsförmiddag, vi kollade bara in en match och tyvärr fick dom däng med 3-0.
Nu mötte dom ett lag med grabbar som var ett år äldre, hur tänker man där? skillnaden blir väl knappast större än när man är i en ålder av 8-10 år, det känns inte riktigt rättvist. Men det är väl så att dom ska läras i tid att livet inte alltid är rättvist. Lika bra liksom....

Sen bar det upp på berget, förvisso var det kallat men när man gick på ställen där solen nådde ner till en så blev det riktigt varmt och behagligt, underbart man ser en ljusning.
Ljusare ja, tydligen är det så att det är ljusare fyra minuter längre för varje dag och mej gör det inget. Hej då vinter och välkommen vår typ. Eller ja det var ju inte mycket som tydde på vår när man slog upp sina grönbruna denna morgon, men vackert var det.

Snart tre veckor har gått och min inköpslista har stoppat vid, mjölk, ägg, fil, apelsin och banan, prislappen har stannat under hundra kronor, det är bra marscherat och proppmätta har vi blivit på kuppen.
Det har självklart minskat en hel del på min lätt utåt buktande frysbox, men än ser jag inte någon tom hylla, så ja vi kör vidare med skåptömningsprojektet ett tag till.

Vi var bortbjudna till vänner på 75:an, där blev det middag, nutellakaka, kaffe och godisskål, vi kollade in sångtävlingen och löste världsproblem.
Mollie blir så väl omhändertagen, nu sattes de även upp en barngrind vid trappan så att fall skulle utebli. Vem mer har såna polare som barnsäkrar sin hem för gästerna?
Hon busade med både stor och liten, hon gick runt med en självklarhet ungefär som om hon vore hemma, det känns mer än bra.
Bra är det med att de stora killarna tar hand om Mollie som om det vore deras lillasyster, dom är så noga med att plocka undan saker som kan vara lätta för myset att sätta i halsen, dom busar, kramas och låter till och med fröken Vilhelmsson dra i deras hår utan att det pips.
Hmm ja det är avslappnat och väldigt skönt häng.
Så tack för en nice lördag.

Mys....

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar