lördag 29 december 2012

Myset 24 timmar ;)



Bibblanhäng ;)

Än en gång sovmorgon till nio, ljust, fint och synen av fruset vatten på gårdsplanen mötte mej när jag klev upp, känslan av vår blev med ens som bortblåst.
Vi hängde på låset på bibblan och myste till det rejält med att ligga bland kuddarna och läsa sagor.
Vi snokade reda på en hög med pussel som vi såklart inte kunde låta bli att lägga, svåra pussel var det men tillsammans klarade vi dom.

Hem och lite mat i magen och vidare stod projekt utkast av julgran på agendan.
Granen hade trillat så allt låg huller om buller, den har legat i backen ett par dagar men jag stängde bara dörren och låtsade som om inget hänt, jag var inte mogen att angripa det nedramlade trädet.
Men så igår var det då dags.
De brukar vara viss svårighet att få ner ljusslingan när granen står upp, hundra gånger värre är det när den ligger ner kan jag berätta.
Den gamla sorten av glaskulor har prytt granarna i palatset i urminnes tider, men nu verkar det tagit hårt på dessa kulor.
Glassplitter över hela golvet blandat med tomtar och Ayatollahn som även den alltid prytt granen, som väl var hade han klarat sej utan att gå sönder, phu.
Det är egentligen inte Ayatolla men det är väldigt lik, skäggig och obehaglig blick. Det är ett litet bokmärke som sitter fastklistrat på en gipsram, hur den hamnat i detta hemmet har jag inte en aning om.


 



De börja så fint....


Vi sov middag tillsammans, jag hade blivit inringd för ett nattpass, de där fredagsnätterna är minsann inte så lukrativa så dom får jag ofta jobba, mej spelar det mindre roll.
De sämsta var dock att jag kände de för knapert med tid för att få möjlighet att ha Mollie på skalbaggen så jag tog beslut på att jag har henne hemma och krabbar inte med att försöka få tag på någon som kan passa henne.
Får väl se om jag är lika tuff i kväll :)




För att sen balla ut fullständigt...


Vad mer vi gjorde det var att måla. De är ju så roligt, svart är en effektfull färg så den används ganska ofta, jag ser det som mindre fint, men nu är det inte jag som ska måla.
Jo och så var det de här men att hålla sej till pappret varför är det så svårt.
Och varför reagerar inte jag som man borde. För nog tusan borde man blivit något irriterad när man kom på sitt barn med att kladda ner hela tröjan och mestadelen av kroppen.
Jag väljer att se på som ett kreativt tänk och en utveckling framåt. Barnet kan tänka själv och utföra saker som ingen visat henne.
Jag gillar det, även om det krävdes en totalsanering av både barnet och borgen.


Min löpakolega och vän med tillhörande son kom på eftermiddagen och vi begav oss ut på berget med barnen på ryggarna.
De blev mörkt innan vi kom hem igen, vägen var förrädisk, ömsom grus ömsom is. Vi klarade oss utan fall som tur var.
Samtalen rådde det ingen brist på, det var på tok för längesen vi sågs, det får bli bättring på det området, vi behöver varandra.
Mollie fick en ny garderob , det är bra med vänner som har mängder med kläder. Modevisningen var ett faktum i borgen.



Total sanering.....

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar