torsdag 20 december 2012

Julfest och ankor....

Parkettsprättaren i full gång ;)


Myset är inne i ett stadie då det är svårt att hålla tyst, (samma stadie jag alltid befunnit mej i, hihi) hon pratar hela tiden, det är till och med svårt att få i henne mat. Snacket går liksom före.
Visst hon är rolig att lyssna på med det hade ju varit bra om det inte hämmade utvecklingen, den kroppsliga.
Igår pratade hon om skidsemester och att mamma skulle hålla henne i handen då hon åkte utför. De är mycket prat om Mollie och Mollies mamma. Inte så konstigt kanske.

Efter att jag lyckats få i fröken lite näring i form av yoggi så var det dags för julfest på skalbaggen.
Myset hade pratat massor om att mamma skulle följa med och vara på dagis, hon var glad.
Under fika med lussekatter och pepparkakor så ursäktade sej en av fröknarna sej med att hon skulle köpa tidningen ;)
En stund senare kom minsann tomtemor på besök, Avvaktande och stirrandet på tomtemor gick över i sång och dans runt granen när dom små lokaliserat vilken som dolde sej under kläderna.
Tomtemor berättade sen en berättelse om en tappad vante och en massa djur som flyttade in i vanten, Mollie lyssnade och medverkade i historien, annars var intresset svalt från resten av skalbaggebarnen.
Tomtemor hade paket med sej i en stor låda och intresset blev av det betydligt större.
Alla barnen fick paket i form av en liten mus, mössen hade olika färger och det var ett väldigt bytande bland barnen, tillslut lyckades vi få med oss Mollies original mus som hade färgen grå.


Julfest ;)

Jag fick informationen om att andra förskolor i kommunen skulle hålla stängt under ett antal dagar men inte skalbaggen, bra tycker klart jag.
Den enda skillnaden för myset skulle då vara att det skulle komma fröknar från Tusenfotingen, granndagiset. På grund av detta så skulle en av fröknarna komma och hänga med myset under dagens skalbaggetid.
Jag kan inte säga något annat än att jag blir väldigt glad över både informationen jag ideligen får av personalen när förändringar ska ske och även vidare att dom gör vad som står i deras makt att myset ska slippa bli passade av främmande människor.
Gosse vilken tur vi har haft.
Jag kan ju inte låta bli och undra om alla kommunens förskolor är lika toppen som nu skalbaggen är. Är det möjligt ?

Från dagis till slottet för att mata ankorna, vi fick med oss lite godsaker från dagis och plus dom påsar bröd vi själva hade med oss så skulle det bli en härlig matstund för dom små ankorna. Hungern gick inte att blunda för.
Ett hav av ankor mötte oss, smått hysteriskt, dom klättrade uppe på oss så myset tyckte det var lite otäckt.
De kom en annan dam som hade med sej en påse bullar, vi växlade några rader sen for vi hem mot byn för att själva få lite mat i magen.


Cementmackapären ;)
Eftermiddagen gick i gjutningens tecken.
Cementen var det tydligen någon smart romare som kom på för cirka tvåtusen år sen. Jag vet att det inte är det lämpligaste att göra gjutningar mitt i december, men nu är vi inte som alla andra.
Jag undrar var den smarta romaren skulle sagt om dårskapet ;)
Bror, far och jag och jag måste säga att det var bra längesen jag skrattade så mycket som jag gjorde då.
Jag vet att man inte ska skratta åt folk som gör illa sej men jag kunde inte hejda mej.
Min bror slirade på en glasdörr som låg gömd i snön, han landade rätt in i en hög med brädor och samtidigt pratade han i telefon med taxi.
Hur lätt är det då att hålla sej för flin. Helt omöjligt skulle jag vilja påstå.
De blev ju inte mindre roligt av att min far sa.
-Herregud och sen ska han lyfta på den där mackapären som väger 100 kilo. Mackapären var en stor vibrato som vi skulle platta till betongen.
Jag skrattade så höll på att göra i brallan.
De var dock inte lika kul när jag fick se det lea märket på ryggen som såg ut att göra väldigt ont. Aj.

Vidare är jag inte som alla andra och det är väl en väldig tur det, men de jag gjorde igår var förmodligen inte de smartaste jag gjort.
Vi gick ut när det var beckmörkt och högg en julgran.
Ja herregud fulare gran har jag nog aldrig lyckats fälla. Men Mollie sa inget och hon tyckte den var fin så varför ska jag gnälla på en sån världslig sak?

Jo då ögonen tindrar...


Väldigt nöjd ;)

Idag väntar åter en mycket spännande dag, utomsocknes.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar