lördag 8 december 2012

SurPelle...


 

Lite flower power :)


Usch vad ledsen och besviken jag blir.
Jag frågade damen i hästtorgskiosken om jag fick lov att sätta upp en affisch om vår kommande julstuga, hon svarade glatt, inga problem.
Jag går runt planket och ska precis till att börja sätta upp lappen då en snubbe hoppar ut ur världens mesigaste lilla traktor.
I hans ögon och med tanke på den attityd han iklädde tyckte han nog dock att han var ballast i världen.
Snorkigt sa han till mej att man inte fick sätta upp lappar på planket, jaså sa jag, jag har frågat kioskägaren och hon sa att det var okej.
Gör du det så river jag ner den sa snubben.
Varför det sa jag, då sa han, ser du några lappar på planket, nej svarar jag, då så du fattar va....Nej säger jag, att det inte finns lappar på planket kan kanske bero på att såna som du river ner dom.
Jag hade tänkt att tilllägga idiot men det hade varken han eller jag mått bättre av.

Mowgli?


Denna tomte var anställd av kommunen, jag tycker att det är väldigt sorgligt att de betendet och det bemötandet kom från en invånare som jag betalar lönen till ;) Nej inte bara därför, jag tycker det är trist att man kommer med fredliga och roliga saker och sen ska det bara motarbetas.
De var ju inte så att jag satte upp en naken bild på snubben precis.

De skulle ju kunna vara så att kiosken ägs och drivs av en människa och att sen själva planket är kommunalt, men nej visst verkar det väl lite väl långsökt. Eller?
Tilläggas kan ju göras med att jag brukar faktiskt köra runt en sväng efter evenemangen och samla in lapparna, just för att folk inte ska bli arga på nerskräpning och så vidare.
Bra av mej!


Jag var ju lite gnällig för ett tag sen vad det gällde de oralastadiet som höll ett hårt grepp om myset, det är ju som väl över och förbi, nu är vi inne i ett annat stadie och det är minst lika jobbigt. Klätterstadiet är ett faktum.
Överallt ska det klättras, hon kan inte lämnas en sekund själv fören hon sitter någonstans där det är mindre lämpligt för små sockersöta troll att sitta.
Det är även lite svårt att få henne att förstå själva faran i det hela, vår kommunikation i det avseendet är inte tillfredsställande god kan jag informera.


Skalbaggen vad det minsann snålt med folk på när myset och jag kom glidandes. Alla ordinarie fröknar var sjuka, (hoppas inte det är något allvarligt bara) så nu var de vikarier och mattanten som styrde upp anläggningen. Nu var det bara tre barn där, så det verkade funka.

Mollie var iallafall på glatt humör när hon lämnades, skönt för mej.
Eftermiddagen och fredagskvällen ägnade jag åt Mörrumsbruk.
Det blev en glatt afton, glatt på grund av halkan men även glatt humör. Super glatt alltså ;)

En liten påminnelse, glöm nu för guds skull inte julstugan i undersköna Jockarp i morgon.
Häst och vagn, ponnyridning, gör din egen julkrans, pyssla, hoppa i halmen, fika i vårt fina militärtält med kaminen glödande het. Fiskedamm.
Försäljare är på plats med alla möjliga fin fina saker, träffa fåren. Köp en julgran, eller varför inte en grillade med bröd.
Kom och stöd oss för en levande landsbygd och upplev samtidigt julen på gamlat vis, på vårt vis ;)
Alla är välkomman till Jockarp, stor som liten gammal som ung.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar