fredag 4 oktober 2013

Bullmamman....

Räknar formarna...


När dom inneboende och resten av familjen drog till stan för att fixa till frissan lite så drog myset och jag igång med bullbak. Vi är ett sånt skönt team vad det gäller att baka. Jag tar fram alla ingredienserna och sätter dom på rätt plats i ledet på hur dom ska användas. Myset sitt bara lugnt och väntar på order från mej och order kommer. Teskedsmått, decilitersmått matskedsmått och litersmått allt förberett in i minsta detalj, sen drar vi igång.
Lite skraj för assistentens första varv blir hon, men det släpper snabbt. Degen jäste och formarna sattes upp på plats på en plåt.
De penslades sen och lite härligt pärlsocker strösslades på av myset, lite kom på golvet så sugen åkte fram efter bullarnas färd in i ugnen.



Med tanke på min sockeravhållsamhet så smakade jag inte ens på bullarna, men av tanke på den ljuvliga doften som spred sej i palatset må dom smakat himmelskt.
Myset tog en påse bullar och sprang till mormors hus, det uppskattades väldigt.
Eftermiddagen var allt annat än lugn. Hela borgen fylldes till bristningsgränsen med barn och mammor. Det var folk vart man än tittade. Att samtala var helt enkelt överkurs. Det var alltid något barn som hade någon form av problem som skulle lösas.
Jag tackar gud för att jag har eget barn och nu faktiskt är ganska van vid högljudhet och konflikthantering.
Efter avslutad fika drog vi till skogs, det var behövligt. Fem barnvagnar och sju barn tog en uppfriskande tur. Mollie slocknade i vagnen vilket gjorde mej orolig inför nattningen. Den oron visade sej sen vara befogad.
Middagsbordet fylldes ännu en dag av trevliga människor och soffan tedde sej väldigt lockande för matsmältningen.

Nattningen ja, den var allt annat än latjo, men så länge dom små slutligen somnar så ses det som en seger. Vissa dagar är lite tuffare än andra, men så måste det ju vara.

Man kan städa på olika sätt ;)
Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar