söndag 13 oktober 2013

Jag bestämmer.....



Att få ordning på hela familjen för att komma i väg kan ibland ta en väldigt lång tid, i går tog det hela förmiddagen.
Vi hade meningsskiljaktiheter och jag förklarade för ett par fröknar att så länge jag betalar räkningarna så är det jag som bestämmer, om det gick in vet jag inte, men vi tummade på att vi skulle försöka hålla sams och ha en trevlig dag ihop.
Vi skulle in på torget där det nalkades festligheter för stora och små. Sölvesborg har verkligen lyckats denna sommar och höst med att få människor in till vår stadskärna. Under gårdagen var det prisutdelning i en tävling det var bland annat en bil som skulle lottas ut, en elbil. Flera lite mindre priser fanns det med var av en åkte med hem till Jockarp.
Hela torget var fullt med folk och hoppborgen var uppblåst till barnens stora glädje.
En hel del kända ansikten var det där, men även många okända. Jag tror minsann att vår vackra stad växer.

Bibblan nästa, det var minibio för barn mellan 3-5 år, ett perfekt initiativ och givetvis var vi på plats.
Två små filmer sågs och det var lekar och bokläsning, En timme höll denna aktivitet på och efter fick vi möjlighet att på ett stängt bibliotek mysa runt bland bokhyllorna och välja ut lite nya böcker och ta med hem.

Fikamys på stans äldsta gata följde sen. Med trevligt sällskap rusar timmarna fort fram och det började närma sej kväll och middagslagning.
För dagen stod det stekt flundra på matbordet, mycket delikat.

Vad det gäller incidenten med pannan så verkar det som om serbolivet är nära. Det ogillas skarpt, men ansvar över våra små i familjen så får det nog bli så. Vi vill ju inte gärna klä dom i vinterstrassen för att kunna äta frukost i borgen ;)
De kommer att nästa vara outhärdligt att vara delade men hoppet står i att pannan kommer snabbt och att det går enkelt att installera så att det inom en snar framtid ska var 25 grader och ljudet av barnfötter åter ska fylla hemmet.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar