lördag 27 december 2014

Hundliv....




Vi diskuterade det där med att festa på juldagen, det var ju ett måste under en period i livet. Fröken flickvän förde det på tal och jag hade inte skänkt det en tanke överhuvudtaget, finns det verkligen folk som går ut på lokal på juldagen, är det lika utbrett nu som då? Jag känner mej helt borta i ämnet och det känns ganska bra ;)

Frukostbuffén dukades fram, det var ägg, sill, skinka, ost. Alla satt vid bordet och dagen planerades. Fröken flickvän och fröken bonus planerade för ett biobesök och jag och Mollie planerade för att passa lilla mini.

Vi gick ut efter maten, kvicksilvret hade sjunkit till -9, solen sken och det var helt underbart ute. vi sprang upp till undantaget och hämtade ut kamphundarna. Koppel på och sen ut. Alla uppskattade promenaden.


Försiktigt....

Jag tömde ut den sista veden från vedskjulet, nu kan det fyllas på igen när helst det passar. Källaren är sprängfylld, vilket märks tydligt inne i palatset. 25 grader varmt är ingen ovanlighet.
inomhus aktiviteterna är pysslande med julklapparna, snöflingsgörandet ser inga gränser och julgranen är sprängfylld med papper ;)
I en av klapparna låg det ett Bamse Yatzy vilket vi använde flitigt under gårdagen, ett mycket trevligt spel må jag säga.

Med den sparsamma temperaturen trodde jag att träningen skulle utebli, men när fröken flickvän kom hem från bion såg jag att den låg på futtiga fyra minus och det är inga stora problem att springa i det. Rundan gick fint och jag har många mil i benen men det har varit min plan denna julen, med ledighet från bruket har jag sett min chans att hitta formen, jag räkna med att få svårare med träning när julledigheten är över.
Det blev rysligt kyligt när jag fick stanna och vänta på tåget, jag stretchade lite och när bommarna gick upp drog jag igång bums igen.
En mil avverkades och tempen låg på minus sju när jag var hemma i palatset igen. Det bet i kinderna.

Vi frågade barnen om dom ville ha thaimat eller pizza. Jag vill ha korv sa myset. Ja husmanskosten är intressantare än hämtemat tydligen.
Jag brassade till en korv och vi tog pizza. Skönt när alla blir tillfredsställa.
Fredagsmyset bestod av Pop corn till mej, är det fredag så är det :)


Åhhhh så spännande ;)

Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar