fredag 19 december 2014

Julagran ;)

Upp och ner på berget :)


Myset var lite småfebrig så det fick bli att stanna hemma i stället för att åka till dagisjulfest.
Istället roade vi oss med en hel massa olika saker under dagen.
Först kom två trevliga grabbar som skulle putsa alla våra fönster. Dom var väldigt sociala så det snackades högt och brett.

En stund senare kom veterinären, det var dags för spruta på kamphundarna och hästarna. Min gamla tävlingshäst skulle få tänderna fixade så efter en dos plegicil som var lite väl tilltagen så började raspen gå i hennes mun.
Hon var helt avtrubbad så jag fick vänta i stallet ett bra tag innan hon nyktrade till.

Under tiden var sotaren på ett besök och kollade pannan. Två gånger om året kom vi fram till att det behövdes professionell hjälp för att hålla min blåa skönhet i trim. Det var jag mycket nöjd med.

En löprunda på 8 km piffade jag till med, jag var sliten. Det var ett tufft pass att springa 1,5 mil ena dagen och 8 km den andra. Jag är inte riktigt uppe i mitt vanliga flås än, men det kommer ;)
Och extra gott är det att vara igång nu till jul så att man kan vräka i sej av allt gott utan att överhuvudtaget bry sej det minsta om det och med det då även ha ett yber gott samvete.

Vi hade kattbegravning på gården. En 12 åring fick lämna in efter lite sviter. Som väl är så är det inte så jobbigt längre. Värre var det när man var liten. Då var det inget roligt när katterna dog.
Jag var fem år när jag fick min första egna katt vid namn Lena. Vi var jättetighta och min bror sa alltid:
- Hoppas Leonora hinner bli 18 år innan Lena dör.
Han tyckte väl att då var jag så vuxen så att jag inte skulle bryta ihop.
Och minsann och dar. Jag blev 18 innan hon dog.

Eftermiddagen vigde vi till julgrans huggning. Vi tog fyrhjulingen med släp där bak och sen drog vi upp på berget. Och jag måste säga att vi har nog aldrig haft en så vacker gran i palatset
Den luktade underbart när den burits in. Myset ville självklart börja klä den på direkten.

Vi stoppade inte där, nepp. Två nya dubbla satser med kola gjordes och middag i form av en hel laxs sida lagades. Vi är så sjukt bortskämd, att vara hop med fiskhandlarens dotter är hel great det :)

Allt ska hänga på samma gren :)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar