tisdag 16 december 2014

Tärnan och socialen.....

Man måste ju få gunga lite ;)


Arbete från tidig morgon, men jag bad mej ledigt redan till 14 snåret. Fröken Vilhelmsson skulle gå lucia på dagis och det skulle jag inte vilja missa för allt smör i Småland. Dessa små ögonblick i livet är viktiga.
På jobbet satt jag i möte gällande färg och trappor. Det ni, vilka andra sitter i såna möten?
Intressant var det dessutom ;)

Jag tog en vända inom sjuksyrran, jag ville avlägga rapport om mitt tillfrisknande. Hon gillade det hon hörde men var liksom jag lite orolig över vad det egentligen var som drabbat mej.
Vi diskuterade det en stund och vi önskade sen varandra god jul och gott nytt.

Jag lämnade alltså bruket redan vid två och körde hem. Jag hoppade in i mors bil med löpkläderna med mej i en påse. Planen var klar.
Jag möttes upp av fröken flickvän, hela familjen samlad.
Myset var så otroligt söt i sin tärnutstyrsel, sötast av alla.
Dom sjöng alla sångerna högt och fint och leendena var varma. Det var fullt med stolta föräldrar och mor-far föräldrar på plats.
Efter tågandet och sången var det fikadags. Barnen hade bakat själva vilket resulterat i några ljusa och några mörka pepparkakor.

Jag vinka av gänget och började springa, det kändes som förr, som innan jag blev sjuk. Lätt, enkelt och underbart. Det enda orosmomentet var att det mörknade och det mörknade snabbt.
Det var lite obehagligt innan jag var hemma.
En ny fight kommer att utspelas och det är den mellan mej och kommunen. Nu ska det minsann bli en cykelbana ut hit om det så är det sista jag gör. Snacka om diskriminering, ingen annanstans i kommunen saknas det cykelbana. Upp till kamp ;)

Myset och jag packade in oss i bilen på stört efter löpningen och drog ner till Valjeviken och dess badhus. Jag bara älskar det stället. Vi var nästan helt ensamma i hela badhuset. Vi kastade boll och dök. Vi gjorde precis vad vi ville. De skrattades och sprutades vatten i ansiktet. Det var riktig kvalitetstid med mitt mys det

Kvällslektyren blev i form av ett utlåtande från socialen angående fröken flickväns barn.
Det var en spännande läsning där jag kallt räknar med att den ena föräldern nu känner sej grymt bortgjord. Favorit i repris typ.
Hela hans sida innehållande han själv, föräldrar och flickvän hade kämpat på bra med att kasta skit på oss och utmåla oss som psykfall. Och samtidigt jobbade dom på stenhårt med att försöka få socialen till att tycka att barnen skulle ha det dåligt hos oss.
En anklagelse var att vi hittade på saker med barnen. Jag säger bara VA? Hur stort hål i huvudet har man om man missunnar barnen att få åka till stranden eller upp i skogen. Kanske ta en båtresa eller åka tåg. Vad är det som är så fruktansvärt med det?
Nej det var inget fruktansvärt med det, enligt socialen har vi fria tygla till att fortsätta att hitta på bus med våra barn. Tack gode gud för det ;)
Ja summa summarum är alltså att barnen mår bra och att ännu en gång har den andra föräldern bevisat att han har väldiga problem med sitt ex val av partner. Men det får han fortsätta att ha för vi kommer inte att förändra vårt sätt att leva. Jag älskar min tjej och hon älskar mej :)

Vi tog bilder på varandra ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar