torsdag 25 december 2014

Tomte hela dagen....

Ho,Ho...
Gänget på loftet :)


Julafton började som vanligt med att vi gick på tomtespaning. Även i år hittade vi honom sittandes på loften på en halmbale. För året hade han lagts sej till med glasögon och skägg. Barnen var övertygade om att det var Mollies morfar som var utklädd men vi sa inget utan lät dom ha sina funderingar för sej själva.

Ingen löpning för mej men det blev en tur på berget med hundarna.
En vända till stan för lite inköp. Julkolorna har på något konstigt sätt försvunnit från lådan och köra tomme på dom på självaste julafton är långt i från okej.

Vi passade på att beställa en ny resa och denna gång piffade vi till med ett femstjärnigt hotell. All lyx man kan tänka sej. Är det jul så är det :)

Kalle, ja Kalle, visst satt vi bänkade i soffan klockan tre på eftermiddagen. Barnen uppskattade teve stunden. Alla satt tysta och stilla och åt nötter och frukt. Vi vuxna drack kaffe och njöt av dom nöjda barnen.
Precis när vi stängde av teven så kom tomten på besök, inga var rädda och dom uppförde sej väldigt moget. Dom tackade tomten för alla klapparna och en och annan liten kram delades ut.
Sen började ett interferno av presentpapper, det yrde över hela salen och det låg småbitar överallt.
Sopsäcken fylldes snabbt av pappret.
Mollie uppskattade sina presenter. Hon såg verkligen ut som ett barn på julafton. Hon var glad för det stora och hon var glad för det lilla. Detta gjorde mej väldigt glas. Inte ett uns av otacksamhet jag såg i min dotter. Allt var perfekt.

Maten den slank ner som den sej bör. Jag är vältränade på julmat denna julen så avvägning var perfekt för att orka med några små chokladbitar till kaffet.
Kvällen avrundades vid halv åtta, även det var helt perfekt. Julen 2014 blev väldigt bra trots att vi inte var så många som närvarade.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar