måndag 18 maj 2015

Förberedelser....

Sagostund.....


Tidig morgon vilket är bra, det betyder att dagen är lång och man hinner väldigt mycket.
Jag tog en löptur med en ganska nyfunnen löparkompis. Han fick hjälpa mej att hålla tempot uppe. Det är lätt att man fastnar i sitt vanliga vardagstempo och där ligger man och maler på. Vi möttes upp på vägen och vi småpratade hela turen som slutade på 17 km. Nu känner jag mej redo för en tripp till huvudstaden för att springa ett lopp. Men innan dess väntar två resor. En redan på tisdag. Full rulle.

Fröken flickvän lämnade palatset när jag kom hem, hon och fröken bonus skulle iväg och rida. Jag och dom andra bägge tjejerna blev kvar hemma och hittade på bus. Mollie var mej behjälplig i lunchlagningen. Jag skalade potatisar och hon delade dom i lagom stora bita med kniven. Hon är grym i köket min lilla tjej. Jag funderade på vad lilla mini pysslade med, jag fann henne sovandes i soffan. Det fick mej att tänka på min egen barndom, hur mysigt det var att somna nära vuxna pratade eller höll på med vardagssysslor i huset. Det är avslappnande på nått vis. Jag tog upp henne och då vaknade hon, hon lekte en liten stund till innan maten var klar. Ett lass med supergod potatismos och korv skyfflades in och sen var hon redo för sin middags lur.
Myset och jag lyxade till det med en tallrik glass efter att vi ätit upp vår mat. Så jobbar vi ;)


Ibland behövs lite hjälp....

Resten av ligan kom hem och det verkar som dom hade haft en mysig stund på tu man hand. Dagen slutade minsann inte här, nej vi hade planerat att åka i väg och grilla med tant N och hennes familj, till någon strand i all enkelhet. Den planen fick justeras något på grund av det luriga vädret, regn, hagel, sol och stormbyar, inte optimalt helt enkelt.
I stället körde vi hem till tant N och grillade där. De funkade fin fint och alla blev mätta och nöjda. Samtalen skiftade mellan träning, koncentrationsläger och kaklotteri. Det är bra när många ämnen intresserar.

Kvällen blev lugn och myset somnade som en sten när vi läst, pratat om dagen och när jag redogjort om hur nästkommande dag såg ut. Jag gillar att hon är förberedd på vem som ska lämna och hämta på dagis. Jag ser det som viktigt.

Min lilla filosof....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar