torsdag 28 maj 2015

I Sveriges mitt......



Ett studiebesök och ett 100-tals mil senare är jag tillbaka i Jockarp. Det var intressanta men jobbiga dagar. Mycket resande sliter och än är det inte över.
Taxin hämtade mej vid palatsets dörr och vi åkte till flygplatsen för vidare färd till Sundsvall. Den staden överträffade alla mina förväntningar. Hög luft, rent och snyggt, berg och vatten. En helt enastående vacker natur. Vi strosade lite förstrött i stadens innekärnan och vi tog en bilfärd upp på stadsberget. Från skidbacken var utsikten magnifik, hela Sundsvall låg för våra fötter. Otroligt.
Efter middagen blev det tidig sänggång för att orka med nästa dag.
Frukost och sen utchekning. Bilen till SCA:s bruk Östrand. Det var ett gammalt bruk med en fantastisk historia. När det byggdes 1932 var det värdens största sulfatmassa bruk bara det liksom.
Vi blev väl bemötta och vi pratade arbetsmiljö hela dagen, detta är ett kärt ämne och var man än vänder sej så träffar man på likasinnade, människor som har ett brinnande intresse för att arbetsmiljön och säkerheten är det bästa möjliga.
Vi bytte erfarenheter och tipsade varandra om saker att förbättra.
En snabb tur i fabriken sen var dagen slut och det väntade flygning hem igen. Kvällen blev sen innan jag åter stod på Jockarps mark.
Busiga barn mötte mej vilket var helt underljuvligt, svårnattat blev resultatet av det :)

Hela Sundsvall var full av drakar...


Uppstigning skedde klockan fem och sista löpningen innan nästa mara klarades av innan klockan var halv sju. Gröten slank ner och pussa utdelades sen väntade bruket.
Högar med jobb hade hopat sej på kontoret efter en veckas frånvaro Det var bara att sätta tänderna i utmaningarna. Mera skyddsjobb väntade under eftermiddagen.
Hemfärd och det var dags att träffa revisorn, lagom roligt även i år. Men nu är deklarationen gjord och det får man vara nöjd med.

Fröken flickvän och fröken bonus åkte på konsert på kvällen och vi andra var hemma och busade med ballonger och hängde tvätt. Kul.

Skidbacke....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar