måndag 3 april 2017

Hjärnsvett och bio....

Jo, den var bra :)


Uppstigning och jag var ute på berget innan 06:00, det är enormt med fördelar med att dra ut i arla morgon.
Jag var hemma innan klockan 8 och jag hade fått 22 km bergslöpning i benen. Jag mådde bra. Massa fina ämnen släpps lösa. Jag läste någonstans en beskrivning om vad som händer i kroppen när man springer, Jag funderade över det en stund på mitt löppass.
Det händer så sjukt mycket som man inte har en aning om. Bland annat stärks hjärtat och pumpar blodet i kroppen med större kraft. Vävnaderna förbättras, nya blodkärl tränger djupare in i musklerna, långt in i hjärnans blodtörstiga vävnad och färglägger den annars så gråa massan. Jag gödslar min hjärna och blodet som forsar fram tar med sej soporna där ifrån.
Hjärtat pulserade, hjärnan svettades och osynliga enzymer arbetade stenhårt inuti min kropp och det enda jag gjorde var att springa och må bra ;)
Sånt funderar jag över en tidig söndagsmorgon när jag springer på mitt älskade berg.

Frukost och för dagen brydde jag mej inte ett dugg om vad som är brukligt att trycka i sej klockan 8 på morgonen, gröt hej då. I stället valde jag pasta och korv. Så jobbar jag.
Myset hade ätit på undantaget så jag fick äta allena.

Vi piffade till oss, myset badade och jag duschade. Kamning av rufsigt hår påbörjades och för dagen gick det alldeles utmärkt att reda ut tjorvorna.

Vi fick besök i borgen, trevligt sådant. Vi chillade, snackade och det målades lite i mysets målabok. Det är mysigt när Mollie kan vara med och ändå inte tycka att det är trist, det kan ju lätt bli det för en sexåring när det är mest vuxenprat ;)

Vi drog på bio och möttes upp av våra vänner. En mycket bra film med mysigt sällskap. Efter bion gick vi till en restaurang. God mat och barnen skötte sej utmärkt, dom beställde sin mat själva och vi hade härliga samtal som passade för alla. Alla fick komma till tals och det är viktigt.

Vi behövde röra oss lite efter maten så skateparken fick besök, Mollie älskar det verkligen. För dagen var det lite småkyligt vid havet men en liten stunds åkande blev det i alla fall.
Hemfärd och förberedelser för kommande vecka. Jag la in nytt schema för myset och väskorna packades.
Helgen har varit bra, aktiv och mycket utomhuslek. Det är bra det. Vi är redo för en ny vecka. Lätt :)


Tjoho...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar