lördag 8 april 2017

Ondska och trygghet....

Krockert ;)


Ja lite väl optimistisk var jag kanske gällande hur ljust det är halv sex på morgonen. Jag hoppade i löparkläderna och tog på mej en varselväst och gav mej av med knapp ledsyn. Det var mörkt helt enkelt.
En sväng på sju km blev det och det var precis lagom för att få igång kroppen.
Dusch, kaffe och lite jobb, med betoning på lite. Nätet låg nere så något jobb med datorn blev det inte. Detta resulterade i att jag gav upp min arbetsdag redan runt tvåsnåret.

Mollie åt jordgubbar när jag kom hem inte svenska dock. Kaffe intogs i soligt läge och efter det blev det en match krocket. Sådär kul tycker jag att det är men i bland får man helt enkelt ställa upp.
Vi studsade lite studsmatta och skrattsalvorna ekade i hela byn när vi busade. En härlig stund.

Ännu en bio stod på vår att se lista och den utvalda filmen heter Baby Bossen. Det var en lättittad film. Jag funderar över det här med barnfilmer. Varje film jag sett ihop med Mollie verkar har ett budskap. Mycket handlar om kärlek, respekt, kamratskap och allas lika värde. Det är bra tycker jag men hur var det egentligen när jag var lite? Jag minns inte att det var något underfundigt i dom filmerna jag tittade på. Men det kanske det var? Jag begrep det kanske bara inte ;)

Från bion körde vi bums till Tant N. För dagen får jag betona Tant hon var vacker men hon såg äldre ut, ny frisyr och den var ovan ;) Hon fixade middag till oss och det var gott och så himla mysigt och trevligt. Att äta tillsammans är verkligen en aptithöjare. Vi åt friskt allihop.

Mollie visade sina färdigheter i massagekonsten och vi blev väldigt imponerade av henne när hon berättade en massagesaga samtidigt som hon masserade. Jag har aldrig varken sett eller hört något sådant men enligt Tant N är det ett vanligt sätt att lära ut på. Det var i alla fall fantastiskt att höra på henne när hon pratade om sol, vind, vatten, svajande träd och katter.
Kaffe på maten för mej och mer vin till Tant N. Vilken kväll, en riktig energipåfyllare trots att vi ibland samtalade om väldigt allvarsamma saker.

Hem till palatset kom vi inte förrän klockan tio och det är sent för ett litet mys efter en hel skoldag. Hon somnade med ett brak efter att vi sagt att vi älskar varandra och pussats och kramats.
Jag tänkte tacksamma tankar när jag gick från hennes rum. Att här låg hon tryggt och sov och utanför i välden händer hemskheter överallt, jag tänkte närmast på det fruktansvärda som hänt i vår huvudstad.
Det finns så mycket ondska i vår värld och det gör så ont att tänka på det.
Det var en sorglig dag för samhället men en fin dag i vårt trygga liv i Jockarp.

Lilla Mojje skulle klart också se filmen.


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar