söndag 9 april 2017

Regnbågsbarn....

Min morgon ;)


Halv sju lämnade jag palatset för en löptur. Det var en magisk morgon när dimman låg tung över Vesan och solen steg upp över nyvänd jord. Det doftade av den daggvåta jorden och jag lämnade slätten för att ta mej upp på berget.
Det blev dimmigt när jag passerade skylten med informationen om att jag befann mej 120 meter över havet.
Vitsipporna stod blygt men doften spred sej när jag sprang på små stiga kantade med dom vita underljuvliga vårblommorna.
22 km slutade turen på och för dagen lät jag Mördabacken vara. Jag vet att det kommer bli lite dejt till veckan med den gigantiska vägg.

Lite mat i magen och vidare drog vi ut till Mjällby kött och video. Vi skulle kompliterar med lite näringsrik jord. En kundvagn och tio säcka jord, nja, en dålig kombo men det gick. När vi kom utanför butiken kom en trevlig man till vår undsättning, eller egentligen var det hans fru. Det var hon som erbjöd mej hans hjälp. Jag tackade ja till erbjudandet och vi körde gemensamt vagnen fram till suv:en. Inlastningen fixade jag själv efter att jag tackar så hjärtligt för hjälpen. Det finns hopp i vår något mörknyanserade värld. Tack för det.

Hem och vi började bums med att sätta pallkragarna på plats, morfar kom med traktor och en skopa matjord att bottna med. Säckarna tömdes och lilla fröken Vilhelmsson satte igång med att sätta frö i jord. Hon sådde morötter i olika kulörer, sallad, lök och ärtor. Vi drog till med lite blommor också när vi ändå var igång. En sommarfavorit är ju helt klart luktärtor, en ljummen sommarkväll på altanen med dofter av dom små färgstarka blommorna det är en riktigt höjdare det.
Efter avslutat arbete tog vi en varsin glass i söderläge. Det är enkla dagar.




Aftonbladet släppte en intervju angående hur lagen ser ut i Sverige för Regnbågsbarn just med anledning av att jag är en av dom åtta bönderna i bonde söker fru. Jag formligen älskar reportrar som skriver den torra och ofta tråkiga fakta, men ändå lyckas få in känslor men för den sakens skull inte koppla på någon slags offerklädnad på mej. Jag blev lite kär i reportern just när jag tog del av texten. Sakligt och känsligt. Stort tack för det.

Middagen lagades och jag drog till med min paradgren, det stundade nämligen middagsgäst. En kvinna som är hårt arbetande med att rädda liv hela dagarna blev uppmött av myset. Gemensamt gick dom upp för palatsets trappor och vi kunde inte låta bli att skämta.
- Hej Älskling! har dagen varit bra?
- Ja! Hur har din dag varit hjärtat?
- Bra. Maten står på bordet.
Ja sen flinade vi och kramades ;)
Middag intogs, kaffe på det och vidare soffan.
Det blev en behaglig kväll, en kväll helt in min smak. Något sen dock.


Ekologiskt så det smäller om det ;)


Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar