torsdag 13 april 2017

Skoldag....

Kanon syn ;)

Som hon längtat. Ja när vi gick och la oss kvällen innan den stora dagen sa fröken Vilhelmsson till mej.
- mamma, vi lossas som att det inte är i morgon utan i övermorgon som du ska följa med mej till skolan, annars kan jag nog inte somna.
Jag flinade, kramade om min dotter och sa att jag också var så förväntansfull inför i (morgon) övermorgon.

På morgonen vaknade hon självklart supertidigt. Vokabuläret sovmorgon finns inte riktigt, speciellt inte när det är något spännande som ska till och ske.
Jag bad henne krypa ner till mej under täcket en stund. Vi låg och filosoferade och hon pratade oavbrutet.

Uppstigning, frukost i ett väldigt lugnt tempo. Vi klädde oss och körde in till skolan. Första övningen var skolsköterskan. Den årliga kontrollen skulle ske. Vikt, längd, syn och hörsel. Ja hörsel kontrollen uteblev för att sköterskan glömt mojängen som man använder.
Hon såg som en hök och vikt och längd var bra. Hon pratade och berättade i stora drag hur hennes skoldagar är. Öppen som en bok.

Skoldagen började för oss med att vi skulle måla en talgoxe. Rast och fruktstund.
Jag tog mej upp på det beryktade kinataket, Mollie klarar det inte så jag fick stå för imponerandet för dagen.
Vi gungade lite sen ringde det in. Påskpysslet drog igång sen var det lunch, grymt tempo alltså. Jag lyckades pricka in påskbuffén. En mycket god måltid avnjöts ihop med barnen. Jag chittchattade lite med mat tanterna. Det är viktigt att vara kompis med dom ;)

Skoldagen avslutades efter den sista lektionen som handlade om ljud. Men vi var inte klara där. Nepp. Det var dags för utvecklingssamtal.
Vi fick mycket beröm godkänt både Mollie som elev och jag som mamma. Att höra så många fina ord om sin dotter på samma gång var väldigt roligt. Hon är en bra kamrat, hon räcker upp handen i skolan, hon ställer upp och är positiv. Och så är hon väldigt bra i ämnena. Som mamma blir man stolt och jag som haft det yttersta ansvaret själv för Mollie blir klart extra glad över att höra att hon är positiv och en god kamrat. Jag har fostrat henne väl alltså. Bra där Leonora!

Vi tackade för skoldagen och drog i väg i full fart. Vi var sena till en dejt med min icke kaffedrickande vän. Vi skulle till Kristianstad och shoppa järnet.
För mej och Mollie gick även den övningen bra, sämre gick det för vårt sällskap.
Mollie hittade tre par småbyxor, trosor och sockar. Själv Investerade jag i två kortärmade tröjor med saftig prislapp. Men ska man vara med i teve så måste man vara fräsch. Problemet är nu bara vilken av tröjorna jag ska välja. Delikata problem alltså ;)
Vi gick på ett hamburgerhak och åt.
Jag fick ett samtal där jag skulle svara på en massa frågor för en kommande intervju. Jag var ett mycket dåligt sällskap en stund. När jag lagt på telefonen ringde det nästan bums igen. Det var en annan reporter som ville träffas. Självklart sa jag. Mycket på spisen alltså.


Tjohooo

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar