söndag 2 april 2017

Selfipinne....

Ett mys och ett hav...


Jag stannade i sängen till klockan var åtta på morgonen, när hände det sist? Inte denna sidan jul i alla fall. Mollie kom in till mej och hon spelade lite spel, jag låg och läste. Så sjukt mysigt och behövligt.
Vi tog en gemensam och lugn frukost. Vi småpratade lite och vi satt tysta. Underbart.
Jag tog tag i dagen med att fixa med pannan och sätta fyr. Dammsugare fram och golv moppades. Blommorna fick ny näring och vatten och kaffekokaren koktes ur och rengjordes.
Kapaciteten är enorm när jag drar igång.
Klockan tio satt jag i soffan och kollade på mitt mys när hon slog in en paket till en grabb som hon skulle på kalas till. Snöret hon valde stod det god jul på. Jag flinade åt hennes val men jag lät bli att tycka. Hon tyckte att det var fint och det räcker bra för mej.

Kalasdags och partyt var i gympasalen på hennes skola. Jag lämnade av henne och drog i väg iförd löparskor. Mestadelen av rundan bestod av asfalt och det behövdes. Fötter och ben har haft det bra på stigar och grusvägar på berget. Men det stundar Marathon och det går inte på stigar och grusvägar. Det blev väldigt varmt på turen och min kropp är inte riktigt i balans för den värmen, men jag gnetad på och turen slutade på 15 km svett.

Myset hämtades upp och hem i full rullet. Hemma väntade min icke kaffedrickande vän med son. Dusch för mej och packning av matväska och grill sen drog vi till stranden.
Vilken eftermiddag vi bjöds på. Jag tro att detta var årets bästa dag hitintills. Det var så varm så tjocktröjan åkte av efter ett tag. Vi grillade korv och det grävdes i sanden. Myset Vilhelmsson skulle självklart bada och det fick hon, men bara benen. Det märktes att barnen njöt av den härliga vårdagen precis lika mycket som vi.
Mammorna satt chill i varsin brassestol och tittade ut mot havet medan barnen lekte. Vi samtalade om sånt vi ansåg viktigt. Sånt som är svårt att återberätta, man måste vara just där i den sinnestämningen med just dom personerna för att snurrningen ska ta fart. Jag älskar när det inträffar.
Vi hängde kvar på stranden ett par timmar och jag tankade så enormt mycket energi så jag var helt sprickfärdig innan vi åter styrde mot palatset.

Vi var inte nöjda, nej altanen fick ett rejält häng i vårvädret. Kreativiteten på barnen såg inga gränser och det är gott och se.
Solen gick ner bakom berget och det blev kyligt, in och lite mys i soffan till en film.
Vi var allt lite möra efter en hel dag utomhus.


Så sjukt chill ;)

Vi är i behov av en selfipinne :)


Detta är en dag som åker ner med en smäll i braiga lådan.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar