onsdag 7 augusti 2019

Bäversafari......






Jag började dagen med ett långpass i löparskorna, 18 km och rejält med uppförslut. Jag behövde det och jag kände en skön kraft i kroppen.

Hem till stugan för en en dusch och lite mat i magen, självklart öste jag ner en kopp kaffe. Med det var jag redo för mer i livet. Ännu en dag packades väskan för en vandringsturer på fjället, för dagen höll vi oss på ”vårt” fjäll, Långfjället. Vi gick till badsjön och där pausade vi.
Mollie tog av sej skor och strumpor och hoppade i, hon fick bara vara vid kanten för mitten av sjön är tre meter djup och jag såg att det stack upp en och annan sten.
Kaffe på fjället till en vidunderlig utsikt. Solen vräkte ner på oss och på vägen hem hade vi solen i ansiktet och utsikt över de norska fjälltopparna.

Efter vistelsen på fjället brassade jag lite käk, vi attack vilade en stund sen var det dags för nya äventyr, det väntade bäversafari.
Så sjukt roligt.
Vid sjön väntade kanoterna och när flytvästarna satt på plats drog vi iväg. En fantastisk kväll där vi paddlade på en helt spegelblank sjön in i solnedgången.

Vi stoppade till på en ö och drack kokkaffe och åt en klämma med rökt fisk i. Vi fick information om bävrar och deras liv sen bar det av igen.
Det finns 100 000 bävrar i Sverige nu och vi lyckades se två av dom, vilken lycka.

Vi paddlade hemåt och nog var vi lite ömma i ändorna när vi åter stod på landbacken. Hemma i sängen var vi inte förrän klockan 23:00 en väldigt aktiv dag var till ända.

Ytterliga en dag med full leverans, livet är bra vackert.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar