söndag 24 november 2019

År nio....





Ja så var det nu klart. Vi har överlevt vårt nionde år tillsammans. Det är verkligen värt att fira och fira det gjorde vi.
Jag väckte min dotter med skönsång, eller tja sång ;) vi gratulera hade hon önskat sej så den rev jag av medan jag balanserade hennes paket och ett par lussebullar med nio brinnande ljus i.
Hon log stort när vi möttes och efter ljusblåsning öppnades paketerna i en raslig fart. Vi hade nämligen lite tidspress.

Tåget gick klockan åtta och vi mötte upp mormor och morfar på stationen sen bar det av mot Köpenhamn.
Vi angrep Tivolit och det blev några fantastiska timmar. Höjdpunkten var nog ändå när myset lurade upp mormor i karusellen vid namn kamelen. Vi skrattade hysteriskt allihopa.
Varm choklad, potatisbakelse och brända mandlar. Ja, vi saknade inget under vår tid i parken.

Vi gick hem och chillade på hotellet en stund. Ett hotell som jag av vissa skäl fick betala två gånger. Jag bar på en enorm ilska över det inträffade men jag ville inte göra min dotter besviken. Rummets nota blev 5000 spänn för en natt och nä det var inget lyxhotell. Men firman jag bokat igenom hade tydligen kursat och med det tagit min första avgift för rummet med sej.
Förbannad ja, men jag resonerade lite med mej själv och kom fram till att det faktiskt bara handlade om pengar. Jag släppte det efter ett tag och vi fortsatte fira min lilla nioåring.

Vi gick ut på ströget och en middag med indiskt tema slank ner. Vi hade en mysig stund där vi gick hand i hand bland alla juleljusen som var tända på vår väg.

Kväll, natt och morgon. Frukosten vältes ner sen tog vi bussen till Zoo. Ett fint ställe med mycket djur, vi strosade runt några timmar och lärde oss en hel del om isbjörnar, pandor och kameler.
Ännu en mysig fikastund sen var vi redo för att åka hem till byn.

Hemma i palatset stod termometern på 16 grader, brrr. jag satte fyr i pannan sen bar det av på en mycket behövlig löptur. Det hade blivit mycket av det goda.
Efter det blev det lite andligt. Jag och en vän gick till kyrkan för att lyssna på gospel. Trevligt om än lite mycket gud.

Mollie ska ha fest så innan vi for hem så skulle hon dela ut alla inbjudningarna. Nattning sent efter en intensiv dag.

Men jag tycker vi öser på ett år till. Det går ju bra för oss. Hon och jag oslagbara ;)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar