måndag 9 december 2019

Kalasande....



En makalöst bra helg.
Det har julbakats med vänner, det är såna där återkommande mysiga traditioner. Barnen är med en stund men sen tar oftast vi vuxna över, vilket är helt okej.

Födelsedagsfest för mitt nio-åriga mys gick av stapeln under fredagskvällen. På menyn stod det taco och som efterrätt bjöds det på glass. Det var en kul upplevelse att få vara med kidsen på festen, den innehöll bland annat ett antal bröllop. Bröllopsbukett, ringar, präst och musik som Mollie stod för med sin Cello. Barnen gifte sej hejvilt. Någon gifte sej två gånger och det var killar som gifte sej med tjejer och det var tjejer som gifte sej med tjejer, en salig blandning ;)
Bröllopsklockorna slutade ringa runt 21 och det var sänggång bums.

Arbete i vedsvängen, ett 12 h pass revs av och hem kom jag på kvällen till dukat bord. Jag blir en aning bortskämd av den nya kvinnan som finns i mitt liv. Vietnamesiska vårrullar serverades och jag kunde inte sluta äta. Så vansinnigt gott.

Söndagsmorgon och jag möttes av två stora baljor med kött från grisen. Kaffet intogs sen var det bara att börja hugga i och parkera köttet i påsar för vidare färd in i frysboxen. Det var mysigt att tassa runt i köket tillsammans, småpratandes, pussandes och faktiskt samtidigt få saker gjorda. En mycket bra kombination alltså.
Vi lät en stor stek ligga kvar framme, den var tänkt för kvällens middag.

När allt var klart tog vi en behövlig friskt och skön hundpromenad. Mycket regn har fallit och det var lerigt och blött på vår väg. Mollie gick ner sej i leran med sina vita fina vinterstövlar. Jag flinade och skojade med henne om att jag tyckte att det var ett mycket smart val att välja vita stövlar till skogspromenaden ;)

Vi hämtade upp en kompis till myset och tjejerna lekte tills in på kvällen. Middagen intogs sen blev det lite soffmys innan det var läggdags för lilla fröken Vilhelmsson. Skoldagen närmade sej.

Vin, kaffe och samtal ett par timmar innan det även var dags för oss äldre att gå och knyta oss.
Bra dagar radas upp och det är bra det.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar