söndag 15 december 2019

Sov gott....



När livet är sorgligt är det bra om man ändå lite ibland kan skratta och känna lycka. Mollie är bra på det. Jag vet att hon är ledsen och sörjer. Varje kväll ställer hon sej vid graven och säger:
- God natt Sigge, sov så gott.
Sen vänder hon sej mot mej och tårarna rinner.
Sen möter hon Lasse, den andra lilla kamphunden i dörren och då vänder det. Då är det glädje, pussar och kramar. Jag är glad över att hon är glad men jag tror att jag är ännu gladare över att hon är ledsen ibland. Det känns liksom sunt på något sätt.

Vi har fokuserat på att vara tillsammans och göra saker vi tycker om. Vi tog med oss en kompis till Mollie och körde till badhuset. Där plumsades det ett par timmar, jag gick mest mellan bubbelbadet och bastun men lite uppskattade lek med tjejerna blev det. Varma chips efter badet, det hör tydligen till ;)

Mollie har haft luciatåg i skolan och det gick fint. Dom var verkligen superduktiga. På kvällen körde vi över berget för att delta i luciafirandet i kyrkan. Vi tände ett varsitt ljus för Sigge i kyrkan och det kändes fint för oss båda.

Vi fick möjligheten att gå på smygpremiären på den nya Frost filmen. Vi tog med oss en väninna till myset. Bilfärden blev mysig när jag satt och samtalade med kompisen om hästar och ridning. Roligt att ta del av Mollies kompisars liv.
Filmen var bra och jag var väldigt tacksam över att den inte var sorglig. Jag orkade liksom inte lipa mer.

Vi har spenderat stunder i soffan tillsammans och väldigt nära. Jag tror att hon behövt extra mycket närhet just nu och det är något jag uppskattar väldigt att ge.



Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar