torsdag 14 juli 2011

Bullmamma? Nja


Det är väl så att när man nu är mamma på heltid så måste man ju ta det på fullaste allvar, det är då givet att man ska kunna sylta och safta, steka stora stekar,ta hand om familjen ja  man ska klara av allt typ.
Ja jag är väl inte riktigt där än men jag lär mej, jag vill faktiskt att myset ska få en så normal och gammaldags uppväxt som möjligt.
Jag fick en sån uppväxt med hjälp av min mormor, jag gjorde allt med henne, vi plockade bär och vi syltade och saftade på jordgubbar, hallon, björnbär, fläder, ja i princip allt vi hittade.
Vi bakade sju sorters kakor.
Jag är uppvuxen med rådjur och älg stekar på bordet, jag är uppvuxen med att doppa fasaner i en balja med varmt vatten och sen plocka fjädrarna av dom, sen vidare upp på spisen, det kanske låter gammaldags och ja det är det med.
Ibland kan jag sakna min mormor väldigt mycket, jag blir ledsen över att hon aldrig fick chansen att se två av sina tre barnbarns barn, tycker det är synd att inte Mollie får träffa henne.
Hon hade haft så mycket att lära henne, ja mej med.

Hur som så skulle vi ge oss på bullbak i går, ja denna till synes enkla uppgift skulle angripas, nu visade det sej att det inte var fullt så enkelt när man skulle handskas med ett litet mys samtidigt, men visst jag gillar utmaningar men denna utmaning resulterade i att fåglarna till vintern ska få äta kanelbullar i stora lass.
Ett totalt misslyckande så att säga.

Men jag provade också på ett nytt kladdkake recept som jag fått av mina fina vänner i Lund denna kaka jag sett som smått omöjlig att få till på ett tillfredsställande kladdigt sätt, men nu så, gör man bara som de står så verkar det faktiskt funka ganska bra.
Så till fotbollsmatchen Sverige-Japan dukades det upp glass, kladdig kladdkaka och kaffe, inte illa en onsdagskväll.
Livet är lättlevt ibland, kände mej som värsta livsnjutaren där jag nöjd satt och glufsade i mej av godsakerna, myset hade knoppat in så det var bara jag och katten som hade soffhäng.
Om matchen väljer jag att inte orda så mycket om.

Vad det gäller bullbaket ja, så var jag inte sämre än att jag gjorde ett nytt tappert försök nu denna regninga torsdagsförmiddag och hoppet för att Mollie ska kunna säga till sina kompisar när hon blir större att hon har en riktig bullmamma verkar inte vara helt ute.
Man kan säga att det blev andra bullar av, dom blev väldigt delikata men så fick jag lite hjälp på vägen med.

Jag tänkte prova ett annat recept jag fått och det är på kringlor, det verkar vara busenkelt att göra dom, iallafall enligt min pappa, enligt honom ska man bara ta två hål och sen lägga deg runt dom sen är det klart, hihi  lätt som en plätt. Får se om jag järv nog att prova nån dag ;-)

Ja vad det gäller det här med gammaldags så har jag nu på senare tid funderat lite på hur jag ska göra med det här med vad myset ska säga till mej.
En del kallas ju för sitt namn andra för mamma och en del för mor.
Det kan ju vara bra om hon kallar mej för Leonora ifall hon skulle komma på villovägar, då är det ju lättare att leta reda på en person som heter Leonora än på en som kallas för mamma.
Samtidigt tycker jag att mor låter mysigt att bli kallad för, ja så där lite härligt gammaldags, hmm, ja det börjar ju snart bli dags att ta ett beslut om det för snart börjar hon väl att fånga upp orden.
Vi får kanske ha ett familjeråd här inom det snaraste och ta ett gemensamt beslut myset och jag.

Dessa brudar hade en hit som heter kära mor, en av mina favoriter ;)
Jockarp.

4 kommentarer:

  1. Lowis mamma Carro14 juli 2011 kl. 11:24

    Hej!!
    Klart att myser ska säga mamma till dig!
    Det är ett vackert ord och man är så stolt att man kan kalla sig mamma.
    Va du heter d lär hon sig!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag bara ler när jag läser :)
    Man blir likom varm in i hjärtat.:)

    SvaraRadera
  3. Du är så stark! Du bara måste gå vidare och låta din energi gå ifrån allt vad som gäller ditt ex. För hon är ju faktiskt det. Du vill inte ha tillbaka henne och du kommer aldrig att kunna lita på henne igen. Hon är så falsk så man kan frysa is på henne. Du och ditt barn har en sådan kärlek som du bara kan släppa in en människa med ett varmt hjärta till. Ta tillvara på varje dag och låt henne bara rinna ut i sanden. Styrkekramar till er! /Viktoria

    SvaraRadera
  4. Vad glad jag blev att kladdkakan blev kladdig och bra!!!
    Kram från Lund

    SvaraRadera