fredag 15 juli 2011

Ombyte förnyer....


Ja så är det va att ombyte förnyer, jag hoppas att jag ska bli nöjd iallafall.
Jag har ju ny bil, ny diskmaskin, ny tvättmaskin, ny torktumlare, ny TV som visserligen inte funkar så bra, ny kaffekokare, ny vattenkokare, ny micro, ny unge, nu fattas ju bara en ny fru med, men jag kanske måste skilja mej först, sen så :)
Ja det är ju ingen hejd på all förnyelse så jag tänkte att det kanske var dags för en liten förnyelse på färgfronten med här hemma så igår gjorde jag och en vän stan och investerade i ny färg, det blev tillslut färgerna grå och vit, (mörkvit)
Nu ska här målas om minsann det blir lilla farstun som ska få sej en liten ny nyans, hoppas nu att de blir bra, om inte så får vi väl måla om igen.

Myset fick med lite förnyelse i form av kläder, en hel kasse närmare bestämt, det är perfekt att ha vänner som har lite större barn, så nu har vi nya fina regnkläder, lite skor och annat smått och gott, vi tackar ödmjukast för det och även för barnpassningen när fläskfilén skulle tilllagas.
Coop påsar är bra ibland.



Ja sen har det uppstått ett litet problem här hemma och det stavas välling.
Eftersom mina kära vänner har som plan att ta med mej ut på den årliga tjejfesten när vi ska upp till Stockholm på prideveckan.
Detta är en fest där det samlas 1500 tjejer på samma ställe med samma intressen, alltså andra tjejer.
Ett bra ställe att kanske träffa lite nya trevliga människor som man kan utbyta funderingar kring frågan vad meningen med livet är osv.
Iallafall om detta ska gå att genomföra så måste ju myset ha barnvakt och det ska inte bli så stora problem. Men vad jag nu sett så ser det ut att bli problem men just matintaget, barnvakten måste ju kunna ge myset mat på natten om hon vaknar och är hungrig.
Det lämpar sej kanske inte att ta upp henne och ge henne gröt, därför har jag nu provat ett par gånger med välling, men det är tvärstopp.
Finns det nån som har några smarta tips om hur man får små annars så rara barn att äta välling.
Jag är ju inte så van vid att misslyckas med vad det gäller myset, allt går ju annars som på räls med henne.

Kvällen avrundades med lite kusin lek och efter det en promenad på berget, de var en helt underbar kväll, efter 37 mm regn och en dag med mest inomhus aktiviteter så gjorde det gott för kropp och själ att komma ut.
De slog mej när jag gick mitt i skogen klockan halv tio på kvällen att det hade man minsann inte kunnat gjort för ett halvår sen utan att riskerat att slå ihjäl sej, nej sommar kvällar is da shit helt enkelt.
Vilket som däremot gjorde mej lite fundersam var att "ryssbergskärring kokade tvätt" man brukar säga så när det stiger dimma upp från berget, och det brukar betyda att det kommer mer regn, så nu vet vi att vi har mer regn att vänta, för mej känns det som om det kommit tillräckligt nu på ett tag.


Jockarp.

5 kommentarer:

  1. Jag provade olika sorters vällingar till mina barn, majsvälling gick oftast hem. Jag provade oxå olika fabrikat findus eller felix välling, kan vara stor smakskillnad. Jag provade även färdigblandad enportionvälling på tetrapack, som oxå gick hem. Ha tålamod och prova dig fram =) Lycka till!!
    Lotta Leino

    SvaraRadera
  2. Ett vällingtips är Sempers tetrapack för de är lite sötare och inte heller så tjock och kan även drickas kall(rumstemp.) Hoppas du får det att funka så du får en kul utekväll bland brudarna ;)

    SvaraRadera
  3. Om inte välling funkar så kanske ersättning går?

    SvaraRadera
  4. Lowis mamma carro16 juli 2011 kl. 14:56

    Ammar du fortfarande??
    Pumpa i såna fall ur och ge henne d..
    eller så prövar du att blanda i din bröstmjölk i vällingen så hon känner igen smaken..

    vaknar hon idag och äter på nätterna??

    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Den som ska ta hand om henne när du är borta kan prova att ge välling eller ersättning några gånger innan så hon kopplar ihop att man får flaska med den personen. Om du ska ge flaska i närheten av dina tuttar tror jag det blir svårt för då kommer hon bara vilja ha brösten. Så be din mamma eller den som ska ta hand om Mollie ge flaska några gånger innan så ska du se att det ordnar sig! Kram och lycka till från storstan!

    SvaraRadera