tisdag 16 augusti 2011

Glidare? Jepp....

Min lilla livsnjutare :)

Jag pratade med en gammal vän härom dagen och han är insatt i vad som hänt mej han känner alla personerna i frågan.
Han tyckte ju klart att detta var helt vansinnigt de som hänt och att jag inte skulle bry mej så värst mycket om jag blev dömd eller inte i den där rättegången.
För det spelar inte så stor roll, han menade som så många andra att det min sk fru gjort är oförlåtligt,så vad hon än kommer dragande med så gör hon bara saken än värre, värre än en film.
Han sa även just det.
-Det finns ju inte ens en film med allt detta innehållet, ingen har ens kunnat komma på något så stört som det min sk fru uppenbarligen har lyckats med. Nej hon är kreativ minsann.
De sorgliga i samtalet det var det att han sa en del ord, meningar som jag själv haft och funderat, vänt och vridit på.
Just det att han hellre levde ensam än att leva med någon och sen bli behandlad som skit, att kanske behöva utstå något så vansinnigt som jag varit med om. (risken är kanske inte så stor)
Han sa även att han trodde inte att han skulle orka ta sej igenom det jag gjort, utan helt enkelt göra ett avslut i det som kallas livet, Mmm vet ni vad jag svarade på det?
Jo att hade jag inte varit gravid med Mollie så hade jag förmodligen tagit lilla piller burken och nån flaska i min sk fru barskåp och supit ihjäl mej.
Samtidigt kan jag vända på det, att hade jag inte varit gravid så hade ju inte smällen blivit så stor, det hade ju inte då förändrat hela mitt liv om hon lämnade mej då, det hade blivit ett "vanligt" uppbrott en vanlig seperation.
Och då hade jag inte för all framtid varit tvingad till ansvar till en annan person.
Ja det är fortfarande mycket vändande och vridande som ni ser, men det är även fortfarande mycket vändande och vridande från andra människor i frågan och det ser jag givetvis som något positivt.
Det är positivt att ingen annan heller fatta det som hänt.

Smarrigt värrer...


Nu till något mycket trevligare inslag i vårat liv, i går var vi ner bjudna till Åhus på lite grillparty, väldigt trevligt måste jag säga.
Jag hade aldrig varit i den lilla röda stuga som låg precis intill vattnet, så när jag satt i bilen ner så tänkte jag att det förmodligen var en stuga i en liten stugby som de nu så ofta är. stugor som ligger i princip upp på varandra och dom är super moderna, med fönster från golv till tak, konstiga vinklar överallt, och alla bekvämligheter, allt från toaletter, diskmaskiner till bredband och annat hippt som är ett måste i vårt hyper moderna samhälle.

Men herregud vad fel jag hade och det är jag glad för.
Det började med att jag fick ringa till värdparet för fröken GPS klarade inte att ta mej till rätt ställe, asfaltvägen tog slut och vi färdades på en hålig, knutig och nästan oframkomlig väg, de kändes bra på nåt sätt.
Vi körde upp för en liten backe och de kändes som om det var sanddynor under de gräsbeklädda marken vi hade under hjulen. Och så var det nog med.
Jag såg havet på min vänstra sida och det var nära riktigt nära, en liten bit längre fram stod mina vänner och vinkade glatt och pekade på den röda stugan att jag skulle parkera bilen där.
Jag hann inte utanför dörren förren jag sa
-Detta är en idyll, en underbar plats att vara på och dom kunde inget annat än att instämma.
Mysets sattes upp på min rygg för jag ville se omgivningen, vi gick ut i backen där det växte kantareller och lingon i mängder, vi gick ner på stranden där man såg gyllenesandstrand som sträckte sej kilometer långt. Det var sanslöst vackert.

Man blir hungrig av allt vackert så grillen tändes och maten börjades lagas, jag och myset rosade väl inte matlagningen precis men vi höll igång samtalen istället, nån ska ju göra det.
Maten åts vid stugan och den smakade mycket bra.
Sen skulle vi ha efterätt och de ni, de var inte vilken efterätt som helst. Vilken nostalgi. Grillade banan där man lagt i massa god choklad och vanilj glass till det. Den intogs på stranden på en filt i ljudet av svallande vågorna och där ett litet mys satt och åt tång.
Vilken kväll och vilka vänner.
När jag sen satt i bilen på väg hem i min ensamhet, för myset somnade innan jag nått landsvägen så log jag åt tanken att jag fått dessa fina människor i mitt liv, som öppnar upp sina smultronställen och sina egna paradis för mej och lilla myset.
Oh happy days.....



Vilket mys en Måndagskväll ;)

Tång, en ny favorit :)

Fika sugna ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar