lördag 20 augusti 2011

Luffare :)

Lunchare ;)

Jag tror nästan att jag varit luffare i ett tidigare liv, gårdagen bestod nästan enbart av promenader.
Det börjades med en tur här hemma på berget, sen bar det av med ett par vänner på lunch på Wägga Fisk&delikatessrökeri. Dagenslunch bestod av ungsbakad lax, potatis och en alldeles för fet sås.
Både Mollie och hennes lille polare fick smaka lite mos med smör och en liten lax bit, de slank ner i full fart på dom små, här delades de på både tallrik och nappflaska, dom var så söta när dom satt där bredvid varandra och åt.
Vi körde sen hemåt och drack kaffe hos en av vännerna, när vi satt där och sippade på kaffet och vädret såg någorlunda stabilt ut så tyckte jag att vi skulle ta en tur på berget, sagt och gjort, i dojorna och iväg, vi kikade efter svamp och hittade några stycken, vädret försämrades och regnet öste ner, men våra små sov så gott ändå. Så det blev en lång tur med mycket prat om ditten och datten om allt och om inget, hur skönt som helst.

De slutade inte med det utan fram på kvällningen när myset inte var på sitt allra soligaste humör, så för att bryta det så åkte hon i ryggselen och ut på berget bar det, vi gick en runda som går inom stan fast i skogen då, men det är en bra bit, det var inte utan att jag kände mej något sliten i benen när jag nattade mej i går kväll. Och det är väl inte så konstigt efter fyra timmars promenerande.



Men innan de var gonatt så ringde telefonen, det var en av grannarna, risade jag några grannar i gårdagens inlägg så får jag väl vackert rosa en annan idag.
En grannes hästar hade kommit in till våra hästar och resultatet blev tydligen att alla rymde, så det gick omkring fem lösa hästar här i byn i går kväll. Lilla grannen ringde mej och informerade om att allt inte stod rätt till. Tack för det, jag gillar ansvarsfulla människor, har jag nämnt det innan ?



Mmm så var det de här med ammningen igen, denna följetång som jag inte vet hur jag ska lösa.
Ena halvan säger amma på, andra halvan säger sluta.
Jag pratade med bvc sköterskan om det hela hon tyckte att det var bra att jag fortsatte men att nattmålen skulle avta.
Hon tittade på mej med en liten märklig blick när jag sa att myset åt två gånger varje natt, men hon sa bara att, om vi säger så här....så "behöver" hon inte äta på natten, jag fattade piken.
Så nu har jag försökt att stålsätta mej på nätterna och bara ge henne mat en gång, men det är ju ett våg spel, mata och få sova eller inte mata och inte sova.
Ja hur gör andra, några tips kanske?

 Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Hej på dig, jag hittade hit från fl. Jag nattammade mitt barn till 13 månader just för att jag inte hade någon avlastning. Det är inte det lättaste att inte sova om man måste vara igång hela dagen efter...Vi samsov dessutom.
    Vid 13 månader fick jag avlastning två nätter och slutade nattamma. Vid 14 slutade jag amma helt. Sen satte eländet igång vid 15 månader vid en växtspurt och vi började med nattvälling då lillen var så hungrig. Det tog till 23 månader att bli av med nattvällingen och jag lovar att det är mycket jobbigare att ficka välling på natten än att ta fram bröstet!

    Om jag ska säga min mening, så nattamma så länge ni mår bra av det och försök slippa nattvälling istället. Visst, nattmat är inte bra för tänderna, men om man inte nekar ett hungrigt barn mat kommer de äta vissa nätter vid tillväxt ändå, och då är amning en lätt väg att gå.

    SvaraRadera
  2. Ju mer de äter av vanlig föda på dagen ju mindre behöver de äta på natten. Arvid slutade äta på nätterna när han var ett åt men då fick han 250 ml välling innan han slocknade. Sedan sov han hela natten. Jag tror det ger sig med åldern och ju mer Mollie börjar äta av annat.
    Kram!

    SvaraRadera