fredag 27 januari 2012

Tycka tagen igen....

Japp dags för nya tyckninga, blunda ni som inte tål det :)


Givetvis ser nog dom allra flesta detta som ett i-lands problem, det gör nog jag med, men än dock finns de nog inte mycket som retar upp mej mer än elektriska och teknikprylar som inte fungerar.
Att man blir så uppretad är förmodligen för att man inte kan göra något åt problemet själv, okunskapen frustrerar.

Denna gången var det min nästa nya mobiltelefon som ballade ut fullständigt allt blev liksom bara svart. Anledning? ja jag rycker på axlarna här, jag har inte en aning varför.
Än mer tokig blir jag för att jag köper en ny sak just för att jag vill att den ska vara ny och fungera en längre tid, detta är nu tydligen ingen garanti. *morr*
Ja att man sen ska behöva köra tre mil för att få någon att kolla på det gör ju de hela ännu retsligare.

Och såklart slutar inte historien där, men resten får jag skylla på mej själv även om jag kan tycka att de är 2012 och att man kan hitta så mycket i datorerna. Men tydligen går det inte att spåra att jag har köpt en viss telefon i en viss stad i en viss affär, nepp där är det stopp.
Anledningen till att vi försökte att spåra dessa uppgifter var att smarthuvudet Leonora vilhelmsson endast tog med sej kvittot till affären alltså lät jag garantisedel ligga kvar i tryckt förvar i borgen.
Jag informerades om att garantisedeln måste följa med när telefonen ska åka iväg på kontroll. Grr sex mil i onödan, ja jag var faktiskt förbannad, nu tyglade jag mej så att varken damen i affären eller jag själv skulle få en resterande dålig dag.

De var inte nog med det, än ilskare skulle jag bli, närmare bestämt helt skogstokig. Ytterligare ett I-landsproblem.
Nu för tiden har ju många affärer kommit på den geniala och smarta iden med att ha familje parkeringar, dessa är något större och då givetvis betydligt smidigare att parkera på, för oss som har barn är det ju toppenbra att man helt enkelt kan tråckla ut sitt barn ur bilen utan att behöva dra in magen eller riskera att repa hela dörren på sin bilen eller på bilen jämte.
Men vad är det då som gör att vissa människor inte förstår att man inte bör ställa på dessa rutor om man inte har barn i bilen, vad är det som gör att Stina 55 år parkerar där med sin lilla bil eller Gunnar som är 75 och ensamstående.
Fan jag blev galen när jag ser dessa människor glatt hoppa ur sina bilar på familjeparkeringen och sen ska jag själv behöva ställa mej i en liten ficka som man knappt kan slicka sej runt munnen i utan att stöta emot.
Ställer man sej på en handikapps parkering vilket man givetvis inte ska göra, men om man gör det utan tillstånd ja då blir det böter, de borde minsann införas på familjeparkeringarna med.
Jag skulle faktiskt kunna tänka mej att jobba extra som lapplisa på dessa ställen :)

Ja sen retade jag mej på att jag retade mej på detta så ja, det var bara att ta sej hem och gå ut och gå på berget så frustrationen rann av.

Kvällen befann vi oss på Månsagårdens undantagshus, myset råkade peta på en stor kikare som damp rätt ner på foten, resultatet lät inte vänta på sej, de blev en svullen och blå vänsterfot på myset.
Annas hade vi en trevlig kväll med mormor,morfar och hundarna.
Hemma i borgen somnade myset omgående efter att gröt tallriken tömts och ja jag satte mej med salta kex och läste i min bok. Väldigt osocial men de går bra nu så jag vill inte sluta, jag är inne i ett stim just nu, så jag glider med :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar