lördag 21 januari 2012

Vänliga dagen....

Startgropen ;)


Jag fick ju ett svar efter min fråga här på bloggen vad det gällde mysets fall med munnen rätt ner i golvet, den vänliga människa verkade vara påläst och tipsade mej om att man gjorde bäst i att titta till tänderna hos tandläkaren just för framtida men.
Så när vi var på semester så ringde mormor till tandläkaren och mycket riktigt var det till att rekommendera att titta till det för tydligen håller vuxentänderna på att bildas just nu.
Så vi fick en tid och in till stan bar det.
Jag flinade lite när jag körde in för jag kom på mej själv att jag hade borstat mina tänder en extra gång på förmiddagen, hihi det var liksom inte min mun som skulle synas denna gången....Ja ja ett bländande vitt leende är väl trevligare att mötas av än ett med matrester och kaffefläckar.



Jag kom precis på utsatt tid efter att jag förbannat en grävmaskin som inte flyttade sej fortare än en sten och jag som verkligen hatar att inte vara i tid. De satt en annan familj i väntrummet som vänligen informerade mej att de precis hade ropat upp Mollies namn.
Så jag fick gå till luckan och anmäla min något sena ankomst, damen bakom luckan var vänlig och bad mej bara sitta ner.
Någon minut senare kom en mycket vänlig och sympatisk kvinna och tog emot oss hon kikade lite på tänderna men sa samtidigt att det var svårt att kunna se om någon skada skett.
Jag skulle iallafall hålla koll när vi borstar så tänderna inte börja att missfärgas, för då kan det vara en avliden tand.
Hon informerade mej om att Mollie ska börja bli kallad till tandisen när hon var i två års åldern och sen blir det väl besök en gång om året, vidare sa hon att jag skulle ta kontakt med mitt försäkringsbolag eftersom jag har en extra försäkring på mitt lilla mys så var jag tvungen att anmäla det även där.
Myset fick en tandborste och en snusklubba av den rara tandisen, hihi skojar bara, om klubban alltså.

På väg ;)
Ja det vänliga och trevliga fortsatte sedan, jag var inom en snabbis på ica och kassörskan var väldigt trevlig och pratsam. Vidare när jag ringde upp försäkringssbolaget svarade en trevlig tjej och hon var väldigt hjälpsam, allt gick smidigt, inga jobbiga formulär där inte så nu är det anmält överallt.
Tänk att jag stötte ihop med så många vänliga människor igår, kan det varit för att det var fredag eller var det helt enkelt att dom mådde bra och att livet lekte, ja inte vet jag men det var iallafall trevligt för mej.

Ja och sen har jag nu en ny utmaning jag ska angripa. Jag läste en artikel i tidningen Land om en kille som inte köpt mat på 100 dagar.
Han hade tittat i kyl, frys och skafferi och tyckte att han hade på tok för mycket mat som bara stod i skåpen och blev gammalt.
Jag tänker inte vara så extrem som han i detta fallet, för jag känner någonstans att mjölk, yoghurt och frukt måste jag köpa till myset.
Men till mej kommer de inte att inhandlas något.
De sjuka är när jag läser om vad han hade i sina skåp så är det absolut ingenting mot vad jag har i mina, hihi jag kollad pastan igår och jag hade över 6 kilo, två stora oöppnade paketer ris, tre bröd i frysen, pyttipanna, kyckling, kött, mängder med fisk ja listan kan göras hur lång som helst och det är ju helt sjukt.
Visserligen har jag ju lidit av amningshjärna en ganska lång tid så inte sällan har jag glömt vad jag ska köpa och köpt extra bara för att de vore ju onödigt att behöva köra in till stan igen.
Nu har jag iallafall bestämt att jag inte ska vistas i en matvarubutiker på en väldigt lång tid framöver utan jag ska i stället be någon annan snäll människa inhandla mysets varor, detta gör jag på grund av att jag vet hur det ofta blir, när man går där i butiken och läser om "veckans klipp"  eller ta tre betala för två, ja då är det svårt att låta bli.
Så ingen matbutik för mej förren jag kommer hem från USA resan i mars och kanske inte ens då.

Ja och den här snubben kanske man ska ta och skänka en tanke, han kan inte må så bra just nu.
Jag tycker lite synd om honom trots att jag tycker det är bra att socialdemokratin håller på att förinta sej själva.
Monas lilla toblerone affär känns ju väldigt avlägset och liten om man jämför.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar