måndag 23 januari 2012

Vinterland och Aftonbladet....



Igår kunde man läsa i Aftonbladets söndagsbilaga om två kvinnor som planerat ett barn ihop där den ena kvinnan lämnar den andra när hon är gravid.
En historia som i mina ögon känns helt overklig och helt obegriplig.

Jag känner en av kvinnorna väldigt väl, den andra kvinnan kände jag ganska väl.
Trots de känns historian helt sjuk, för sjuk för att vara sann, jag önskar att den historia som berättas i söndagsbilagan inte var sann.
Ja jag önskar de nog mest av alla.
Artikeln handlar om Mollies mamma och hennes ex fru.

Jag känner fortfarande ibland, att detta kan inte ha hänt, detta kan inte ha hänt mej, att jag inte längre bor i hop med min livs kärlek, de stämmer inte.
Ibland känner jag mej inte som ensamstående som singel, jag har ju fru och barn....
Nej jag har ju inte det, hon frun, hon drog visst.
När dessa tankar och känslor kommer kan jag inget annat göra än att försöka trycka undan dom, lyckas jag inte med de kommer jag tillslut bli knäpp.

Jag förstår om människor tycker att det är märkligt att jag fortfarande känner så här, de tycker jag med, men min hypotes är att kärleken till min ex fru var väldigt stark, vad annat kan det vara?
Ibland när jag tänker på det så tänker jag i banor att hon ska vara väldigt glad över att en annan person älskat henne så fruktansvärt mycket som jag faktiskt måste ha gjort. Hm ja de är stort när kärleken knockar en med full kraft.
Jag väntar nu på nästa knock :)



När jag inte läste tidningen och grunnade över kärleken så njöt jag av livet, jag njöt av att jag förmodligen bor på den vackraste platsen på jorden och det här med årstiderna gör det hela ännu vackrare.
Jag och en vän gav oss ut i de vackra vinterlandskapet, ungarna på ryggen och upp på berget, vi angrep hennes del av berget, lika vackert som här hemma men det är fint med lite andra backar och andra svängar än dom vi är vana vid.
Vi pratade om resor, barn, hundar, god mat och annat som gör livet värt att leva.
Jag kom på att vissa människor är bara så enkla att umgås med, inga krav, inga förpliktelse.
Ibland skickar vi bara ett mess med en fråga ska vi ta en tur på berget?  Kan vi så görs de slag i saken eller får det helt enkelt bli en annan dag. Inga problem och absolut aldrig några sura miner. Behagligt och problemfritt är bra ord som beskriver den vänskapen.

Efter turen blev det lite kaffe och fruktstund. Barnen  busade fritt en stund inne i värmen men sen var de dags för en slirig färd hem. Mat intogs, vidare en ny liten tur på berget.
De gäller helt enkelt att passa på när de är så vackert i skogen.


Vi badade och piffade till oss efter allt promenerandet sen bar det vidare till kusinernas borg, vi skulle titta på bilder och filmer från resan, de är något vi ofta gör när någon av oss varit på tur. Bildvisning och middag en oslagbar kombination
De blev hemgång vid halv åtta tiden och vägen gnistrade isandes hal, de var vackert men väldigt lurigt, sakta sakta gick jag hem och andades in den kyliga luften, blicken vändes mot skyn på den vackra stjärnklara himmeln.
Jag sa till mej själv -Tellus är en fantastiskt vacker planet.



Jockarp.

3 kommentarer:

  1. Vafan...snö! Här är det absolut ingenting förutom isgator...suck...

    SvaraRadera
  2. Haha jo, bor ju i storstan jämfört med dig...

    SvaraRadera