måndag 21 december 2015

Alert....



Är man uppe och suddar på natten då blir det ofta lite sovmorgon. Halv nio väckte jag mitt lilla mys. Hon for upp utan att be om mys, det var ovanligt, oftast vill hon ligga kvar och dra i sej i sängen en stund och helst då med mej,  men inte söndagen den fjärde advent.
Vi tände alla fyra ljusen till frukosten och körde dikterna om ljusen ;)
Det var ljummet ute så en liten cykeltur till kusinerna blev det. Vi bjöds på kaffe och myset tog en macka.
En kusin följde sen med oss hem och pysslandet tog fart. Jag passade på att köra ännu lite ved. De resulterade i 27 grader varmt hus på kvällningen. Ruggit varmt.
Några vänner kom för att försöka sej på att få tag på en hyfsad gran. Vi tog fyrhjulingen upp i skogen och tre små vildar skrek och tjöt genom skogen så inte ett enda djur kunde missa att vi kom.


Två små glädjespridare ;)


Jag lämnade mitt mys på vägen hem hos mormor som jobbade delad tur, hon ville passa på att träffa myset under dom lediga timmarna.
Jag passade på att ta en löptur, även denna dag blev det rundan runt över bron, det blåste ganska frisk men det var ljumt.
Dusch och middagen lagades. Vi åt och när disken var bortplockad var det dags för årets julkola att kokas. Det är enkelt nu med fröken flickväns stektermometer, liksom ingen sport.
Kolan blev perfekt men så vakade myset över termometern hela tiden.
Kola kok....


När kolan stelnade på altanen tog vi oss ann frysskåpet, det var dags att frosta ut. Jag är glad över mitt frysskåp som har över tjugo år på nacken och går fortfarande som en klocka, men de krävs lite kärlek i form av avfrostning emellanåt, vilket man slipper på lite yngre förmågor.
Mollie medverkade självklart i utförandet med isbitarna. Jag är överförtjust över att hon så villigt alltid finns vid min sida och tycker att det är roligt med hushållssysslor. Vi hjälper varandra och det behövs i en familj.

Avfrostning....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar