måndag 14 december 2015

Julbord och skönsång....

Skamvrån i kyrkan :)


Elda på undantaget, mata hästarna och alla små fåglar som behöver lite frö.
Det var det första jag angrep när jag slagit upp mina grönbruna ögon.
Efter det var det ett besök på kyrkogården, ett ljus skulle tändas på min mormor och morfars grav, dom hade bröllopsdag och de ville vi uppmärksamma. Jag filosoferade en stund vid graven, tände ljuset och begav mej hemåt igen.

Ved kördes även den gråmulna söndagen. Snart är källaren åter sprängfylld, det har gått fint att köra i helgen. Barnen har roat sej och konflikter uteblivit.

En försiktig liten löptur på 6 km testade jag innan middag. Det kändes ganska hyfsat, vinden var kall men solen tittade fram och lyste på min väg vilket gjorde att jag blev pigg.
En dusch och lite fix sen var det dags för julbord nummer tre.
Vi åkte med svärmor och svärfar till golfrestaurangen och intog en god bit mat. Mollie gick all in på prinskorvarna, leverkorven och den inlagda gurkan. Jag angrep sillbordet och var sparsam på det varma bordet. Jag kan inte trycka i mej allt från grisen när jag inte har möjlighet att träna den mängd jag behöver.
Efter jul kommer jag även att börja deffa, Ska jag springa nio mil tänker jag inte ha en massa extra fett på kroppen, jag behöver muskler. Just nu läser jag på för att kunna hitta en balans mellan kost och träning. Det är intressant.

Vi tog en kopp kaffe i palatset efter julbordet och när den var intagen väntade det lite andlighet. Vi körde över Vesan för att komma till Ysane kyrka. Kyrkan heter Sankta Gertrud och byggdes på 1300-talet. En fantastisk mysig liten kyrka.
Det var luciatåg och sång av barnkören. Efter det tog ykanokören över och levererade den ena vackra sången efter det andra. Tjejerna tyckte att det var mysigt och dom höll sej lugna största delen av luciagudstjänsten.
Efter avslutningen blev det lite mingel på kyrkbacken, många kända ansikten och en hög med varma julkramar blev det innan vi åter åkte över åkrarna.
Kvällen bjöd på lite sällskapsspel och mys i soffan.
En helt perfekt söndag med andra ord :)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar