onsdag 23 december 2015

Nu är det jul.....

Solglajjor på....


Att klaga över min tisdag vore helt fel.
Sovmorgon och tankar om 14 dagars ledighet gjorde inte alls ont ;)
Lite vedkörning och en löptur som gjorde att jag rullade över fem sprungna mil de sista dagarna. Milen var goa att lägga till på listan men jag var enormt sliten, där och då funderade jag över att peta in en vilodag, men innan läggdags hade jag ombestämt mej ärendet. Jag kör på ett par dagar till helt enkelt.

Jag hade en massa mys med min dotter som var på toppenhumör och vi hade planerat resten av dagen bra.
Vi satte granen i julgransfoten och konstaterade snabbt att det inte skulle funka. Den retade mitt estetiska öga något enormt. Nepp det vara bara att bege sej upp på berget ännu en runda.
Denna gång fanns inget tvivel, granen som skulle med hem skulle vara perfekt och ja, efter lite arbete så var det just vad som skedde. Den sattes in och myset älskade att klä den. Den blev väldigt ståtlig och vacker.
Det var underbart att se myset leva upp så väldigt bara över en i mina ögon helt meningslös tradition. Men jag gör det för min dotters skull. Hon ska inte sakna något även om själva grejen med Jesus helt har kommit i skymundan.




Vi drog till stan för att gå till bibblan, Systemet och till posten, dessa att göra gjordes snabbt och lätt sen drog vi vidare. Inom Lyckås och hämta fyra säckar morötter till dom fyrbenta sen bar det vidare söder ut.
In på polisstationen lite spontant. Ett nytt pass behövdes och gosse så smidigt det är att vara ensam vårdnadshavare. Inga formaliteter som behöver gå igenom en annan förälder som ska jävlas. Nepp här var det bara att glida in och skriva på och ta ett nytt vackert passfoto på mitt mys sen var saken biff ;)

Ett lugnt stopp på gula M:et tog vi innan vi drog vidare i livet. En tur till Ekohallen för att kolla på folk och köpa lite bra att ha saker som bland annat bestod av en julgransfot till trissens julgran.
Vi vände hemåt, men vi passerade palatset och körde till kusinernas boning.
Där bjöds det på kaffe och sällskapsspel. Mycket trevligt.
Det blev sista stoppet på vår hektiska men samtidigt lugna tisdag.

Väl hemma var det så dags att klä gran nummer två. Glädjen gick inte att missta sej på, tjejerna älskade sin lilla gran som dom klädde mitt i sitt rum. Frågan är väl bara nu hur länge den kommer att stå upp.

Tisdagen med min dotter gav mej väldigt mycket, tänk om alla tisdagar vore så. Det var längesen jag hörde henne skratta så mycket och skrattet smittade mej bums. Vi hade en riktig solskensdag tillsammans. Precis så som det ska vara.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar