fredag 25 december 2015

Tomtar på loftet....

Här sovs det....

 
Kramen är självklar...

Midvinter natten var inte hård av köld och tomten var inte vaken. Det var dock trissen, redan sex på morgonen skulle dom upp. Dom var spända inför dagen.
Jag fick skicka ett panik mess till tomtens fru som fick i uppgift att väcka tomten. Gröten hade tjejerna ställt ut på kvällen, tomtegröten var uppäten innan så vi fick koka havregrynsgröt till tomten. Eftersom att det var julafton så fick han en klick jordgubbsylt i.

Vi smög ut med ficklampor och begav oss till stallet. Hästarna slumrade fortfarande och allt var lugnt. Vi gick förbi den tomma gröttallriken och klättrade upp för stegen på loftet.
Bland hö och halm låg han och snarkade efter gröten. Tjejerna stannade upp, sen flinade dom och myset sa att det var hennes morfar. Full i flin av synen på dom sa jag snopet:
- Har tomten snott morfars ansikte för att lura er.
Najje det är morfar blev svaret.
Han hade i alla fall en liten present till trissen. Öppnandet tog fart och sen blev det kramkalas av tomten innan alla tog sej ner igen.

Efter frukost blev det en vända i mördabacken, tiden var inget vidare för jag fick avbryta några gånger för att prata och önska god jul till byborna.
Vilken härligt julaftons morgon.

Julandet fortsatte sedan med julmat. På grund av att vissa av gästerna skulle tjäna samhället och ta hand om människor som inte klarar sej själva så åt vi innan Kalle i år. Det funkade utmärkt.

När Kalle kom satt alla klistrade vid teven, det var underljuvligt med hela familjen samlad.
Vi åt lite julgodis och småpratade lite under programmet.

Tomte två kom precis efter att Kalle avslutat sitt firande, klappar delades ut och glädjen och tacksamheten var stor över de gåvor som låg inslagna.
Efter klapparna blev det gröt och julklappspelet.
Det var en fullproppad dag och det var en bra dag.
Barnen knoppade in klockan åtta på kvällen helt slutkörda, mysiga och goda.




Spänd av förväntan...
Äntligen kom tomte två....



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar