lördag 24 mars 2018

Barncancer....

Hur kul får man ha??


Veckans arbete var tufft men ett grymt team och ett arbete mot samma mål genererade i en mängd fina och bra saker. Sammanfattningen av veckan är att jag är stolt över utfört arbete. Med den känsla är det helt okej att ta helg.
Vad mer som är okej är att det står i schemat att jag ska vara ledig i nio dagar. Schemat stämmer dock inte helt, ett par dagars arbete väntar under den lediga perioden. Men det känns som om jag kan ta de.

Kvällarna i slutet av veckan har varit fantastiska. Vi har lagat middag ihop med en annan liten familj. Allt blir betydligt mycket roligare när saker görs ihop. Mollie har hjälpt till med kockande. Och barnen fick välja fritt vad som skulle upp på tallrikarna. Mycket mys i soffan, närhet och skratt.
Mammorna har dragit kort och tjitttjattat om det, mysigt avslappnat och sköna stunder.
Jag har fått ruskigt många uppmaningar om att jag ska lyssna på hjärtat och ja den där cd-skivan som snurrar i skallen stör ibland mitt hjärtats dunkande, hårda, och ofta tydliga ljud. Men jag lyssnar....

Mollie har levererat stort i veckan. Skolan var med i ett löplopp för att samla in pengar till barncancerfonden. Toppen tycker jag, barnen pratar om det, att det finns barn som inte mår lika bra som dom själva gör och att det behövs pengar för att hjälpa dom.
Tanken var att man skulle ge en summa för varje varv som barnen sprang, vi i Jockarp valde 60 kr varvet och inte trodde väl jag att unga fröken Vilhelmsson skulle leverera så stort. Men hon knatade på och varvade 10 gånger. Bra där. Så 600 spänn sprang hon alltså in.

Hon har hängt med en kompis hem från skolan och det är alltid lika roligt att höra hur dom kokar ihop deras små träffar. Dom börjar bli stora nu och försöker lösa logistiken själva, men visst än är dom inte där ;) Men dom kämpar på.

Min sol....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar