underregnbågen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 1 mars 2018

Jag är jag.....

Inte utan man längtar tillbaka lite....


Jag var halvt död när jag vaknade, min dotter var däremot full av liv. Hon flög upp till mej i sängen och informerade mej om att jag måste börja samla på något. Jag samlar på växter, konst, instrument och väskor kvittrade hon. Aha sa jag och alla gosedjur du har då? nej dom samlar jag inte på. Okej.
Jag bad att får återkomma i ärendet. Vi tog oss upp och jag såg på fönsterrutornas frusna glas att det var väldigt kallt ute. Jag kollade termometern och den visade på -13, vad är de som händer? Jag är en söderböna och gillar värme.

Myset lämnades vid taxin och på mitt löparschema stod det 2 mil. Jag omorganiserade lite i schemat och tänkte mej i stället en tur på 1 mil. Jag klädde på mej ett antal lager kläder och gick ut. Upp på berget och det var magiskt. Jag fortsatte och springa och omorganiserade tillbaka mitt schema, så två mil blev det i en sagolik vacker miljö.
Sista biten tävlade jag lite för mej själv med postbilen som körde från brevlåda till brevlåda, jag funderade om hon för dagen hade några kärleksbrev till mej.
Det hade hon inte men det fanns något annat intressant i lådan, ett armband och ett brev. Ingen avsändare men texten var vacker.
Jag efterlyste/efterlyser armbandsskickaren, vem skickade det till mej. Någon skrev att det var en reklamgrej, men nä det kan det väl inte vara, eller? Känns för fint för det och texten handlar ju om tron på kärleken hur skulle dom kunna veta om personerna dom random skickar till är ensamstående? Nä jag får nog klura vidare på det.
Budskapet om att jag är en fighter ja det stämmer kanske i mångas ögon, mej jag själv har svårt att se mej på det sättet jag ser mej som att Jag är jag.
Ja vi får se om jag får någon klarhet i detta.
När jag kom innanför dörren med mitt brev i handen var jag precis dyngsur på kläderna av svett. Jag tänkte och flinade -Het som en sommardag :)

Av med kläderna, lite frukost och kaffe. Sen var det dags att ta tag i innemiljön i palatset. Vi har en tendens att aktiverar oss med mycket intressantare saker än att städa har jag märkt. Det kommer liksom inte först på listan det där.
Jag bytte sängkläderna i våra sängar, tvättade och torkade dom samma. Mollies rum helsanerades. Hon har så mycket grejer så jag håller på att bli tokig. Vilket överflöd.
Jag dammsugande och där någonstans bland soffkuddarna låg det tydligen en kastanj. Den satte sej på tväre i själva systemet. Noll sug kvar, gahh. operation propplösning drog igång. När jag fick ut kastanjen så kunde jag inget annat göra än att flina. Mollie Vilhelmsson hade varit i pysslatagen tydligen. Den tjejen säger jag bara ;)

Mollie kom hem och även våra vänner från andra sidan berget kom över. Med sej hade dom våfflor.
Myset stod för dukningen och vi brassade våfflorna. Vilken fest en dag mitt i veckan, helt underljuvligt.

Kvällen bestod av gemensam matlagning och intag av den samma.
Efter det började det skrivas inbjudningskort till ännu ett pyjamasparty. Jag fattar inte varför jag envisas med att säga ja på mysets fråga om party. Måste ju vara så att jag också gillar det. Kan vara så :)

???


Jockarp.

1 kommentar: