tisdag 9 juni 2020

Hilleberg Anjan 3.......



Jag hade bestämt att när aktierna gick bra skulle jag köpa mej ett tält.
Jag har läst mycket om olika tält.
Jag hade egentligen bara ett par små krav. Det skulle vara lätt, vara lätt att sätta upp och ha bra med vattenpelare.
Tanken var ett kvalitetstält och med det fick det kosta en slant.
Jag har läst att under vandring är det lämpligt att köra med tre för tre. Det innebär i det stora hela att sovsäck, liggunderlag och tält max ska väga tre kilo tillsammans. Vi är nära det nu.
Kvalitets sovsäck inhandlat, förvisso väger den 1200 gram. Men vi tog igen det på liggunderlaget som vägde 650g.
Tältet då. Jo det föll slutligen på ett Hilleberg Anjan 3. Detta för att tältet levde upp till mina kriterier.
Det väger 1.9 kilo och är ett tremannatält, så alltså om jag och Mollie ska vandra själva blir det ändå inte mer än 1 kilo per skalle. Och är vi tre som ska tälta blir det ju ännu lättare. Jag kollade på några olika modeller av tvåmannatält men dom vägde mer eller så var priset högre eller ungefär detsamma. Det känns som om rätt beslut fattats.

Jag hämtade tältet samtidigt som jag hämtade upp Mollie och en kompis i skolan. Dom hade haft en cykeldag och hela klassen hade cyklat hem till en av fröknarna. Hon bor vid havet så bad hade självklart skett.
Dom hade blivit bjudna på pizzabuffé och glass. Lite andra dagar än vad en annan var van vid i skolan minsann. När jag gick i småskolan började vi med att sjunga en psalm sen var det inte mycket mer spännande den dagen ;) Tiderna förändras och det är väl tur det.
Tjejerna var väldigt nöjda med dagen i alla fall.

När vi kom hem drog jag igång med tältuppsättningen bums. Det blåste en del vilket var bra. Jag måste ju träna i alla väderförhållanden. Det tog mej inte lång stund innan tältet stod på plats och jag var väldigt nöjd. Alla levande väsen som befann sej i trädgården skulle inspektera tältet. Två ungar tre hundar och så jag.
Jag tog ner det igen efter avslutad syning. Egentligen bara för att jag skulle träna. Träning ger ju färdighet och detta är något jag måste klara av själv när vi är på vildmarksäventyr ;)

Vi tog en hundpromenad på berget och det blev en bra miljöträning för Kennet, vi mötte tre hästar och en hel hög med cyklister. Han var duktigt och fokuserade mestadels på sin lillmatte. När vi kom hem slog han ihop omgående i sin lilla hundsäng.

Jag lagade en god kycklinggryta och när Mollie gått ut med sin tallrik till diskbänken la hon sin hand på min axel och sa.
-Tack för maten mamma, det var väldigt gott.
Varsogod sa jag och log över min dotters ord och hennes förstärkande kroppskontakt.
Vi rundade av kvällen med en tallrik glass. Är det måndag så är det :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar