fredag 20 april 2012

Konstens alla regler.....

Parkhäng.


Målet var inställt på Helsingborg, vidare över sundet till Helsingör.
Ja vi lämnade Jockarp på morgonen och styrde söderut, vi skulle lämna våra små kamphundar till trimning, sommar frissan skulle styras upp.
När detta var avklarat rullade vi på färjan, upp på däck och intag av ett par röda pölsar lättade upp den något morgontjuriga mysets humör lite, hon gluffsade lätt i sej båda korvarna med tillhörande bröd.
20 minuter senare mätt i magen och blöjan bytt rullade vi så av båten.

Vi tog strandvägen och det var bedårande, vilken vy och vilka kåkar, detta kan jämföras med dom flådiga (eller som vi skämtsamt brukar säga flottiga) husen som finns i Beverly Hills med omnejd. Där det ena huset var mer påkostat än det andra.
Jag kunde klart inte låta bli att fundera över vilka det är som bor i dessa pampiga hus, min nyfiken lyckades tyvärr inte stillas, så om någon vet vad det är för några godingar som bor längs denna vackra väg, dela gärna med er i så fall, tack.

Vi körde bara en liten bit, vårt första stopp blev konstmuset Louisiana.
Jag blev glatt överaskad, det var en lika vacker naturupplevelse som konstupplevelse.
Det var en vacker park som låg ut med östersjöns strand, gamla träd och skulpturer i parken trängdes med påskliljor, små broar, gräsplättar, klätterbackar för lekande barn, skillor och nyutsprukna magnolia träd. Ja det var vackert.
Konsten då, jo det var både smakfull och icke smakfull.
Konst av en dam vid namn Hannah Höch höll på att skrämma skiten ur mej, konsten var obekväm och i mitt tycke på gränsen till grotesk, hon sägs ha sagt någon gång att hon behövde mer frihet, när jag stod och såg hennes konst kunde jag verkligen förstå att hon kände sej fången, jag både gillade och ogillade det.
Likadant var det med den tyske fotografen Andreas Gurskys verk, jag gillade det de storslagna och gigantiska tavlorna men jag ogillade att det var så modernt, en tavla på en Madonna konsert från 2001 som hade måtten två gånger tre meter, fick en att känna att man var med på konserten, men samtidigt vet jag inte om jag vill kalla de konst.
Ja det var mycket ytterligheter och små detaljer som fått en att reflektera och fundera över det och de är väl konst bara det, jag menar att få någon att fundera över vissa saker även efter avslutad konstrunda.
Avslutningsvis så vill jag bara säga att det helt klart är värt ett besök om man är i krokarna.

Tummen upp för konsten ;)


Vidare rullade vi mot Köpenhamn, dit kom vi aldrig för vi hittade en vacker båthamn med en massa små trevliga resturanger, det kändes nästan som man var i nyhavn, mysigt och alldeles utsökt mat.
Vi strosade runt en sväng bland båtarna och hade det inte varit för de något kalla vindarna så hade de lätt blivit en kulglass på kajkanten, men den uteblev tyvärr.

Norr över och på båten, avrullning på den Svenska sidan och felkörning in i tullarnasnät, men denna lilla insekt visade sej svår att fånga, så ut ur nätet utan större trassel och vidare mot shoppingmeckat Väla. Brr de gick en ilning längs ryggraden, de är ombyggt och jätte stort, orkade jag det?
Nej.
Så istället blev det en tur in i zoobutiken som numera ligger utanför de stora centert. Skönt.
Först var storfavoriten kaninerna, men sen övergick det till fiskarna, jag vet inte vad jag tycker om det. Jag är inget vidare fan av gnagare och fiskar verkar lite för osociala för mitt tycke.
Till slut slog vi i allafall till och köpte en fågel, mjuk, färgrann, skönsjungande och en alldeles utmärkt hundleksak.

Vi hämtade våra nyfrisserade killar och sen bar det hem mot soffan i full fart.
De var en fin dag och det var skönt att slippa se den förbenade färgspannen.
Att i stället avsluta dagen med ett högskrattande russinätande mys i soffan och att jag rättade mina bingolotter från söndagens program och vann 100 spänn på en och 25000 på en annan lott gör att det är ännu en dag att lägga till bland dagar att minnas.


Ny båt? nej jag tror vi behåller den gamla...

Jockarp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar