torsdag 12 april 2012

Sprut och tårtdags...



Ja det här med blogg, eller ska jag kanske säga dagbok. Ja hur man än väljer att se på det och vilka ord man använder för sitt skrivande i vardagen så tycker jag att det är smått fantastiskt.
Jag har nu hållt på att skriva nästan varje dag sen min vrickade livskamrat ballade ut och väckte lusten eller ska jag välja tvånget till att skriva ner allt som hände.
Alla tankar, frågor och känslor som svallade upp i min hjärna, denna dagbok började med ett krossat hjärta och en hjärna som inte förstod någonting och snurrade på högvarv.

Tänk ändå så märkligt, när jag tittar tillbaka på mitt liv de senaste åren och vad mycket som har hänt. Bloggläsarna ihop med mej har fått uppleva den vidriga separationen, barnafödande, namngivning, hot, rättegångar, födelsedagar, djurparkshäng, de första små stapplande stegen myset tog, påhopp i alla former, filminspelning, bokskrivning, frågor, svar, jurister, advokater, vänskap, ovänskap, lögner, glädje, fega människor, elaka människor, vänliga människor, familj, kaos, och så klart massa kärlek och ett litet mys :)

Jag tycker att det är smått fantastiskt att jag kunnat finna någon mening att skriva och kanske framförallt att jag haft något att skriva om varje dag. Kanske fyller inte varje inlägg någon funktion för läsarna, det kanske inte är spännande och händelserikt alltid, men det är ju faktiskt så livet ser ut och detta är mitt och mysets liv och vardag.
Att från lyckligt nygift och höggravid få vara med om att hänga i utkanten av stormensöga, kaoset var ett faktum.
Men tillslut verkar jag faktiskt lyckats med att kämpa mej in i ögat och finna någon form av lugn i allt de känslomässiga som hänt.
Det känns bra nu, det är så mycket nytt som är på gång det känns som en vändning.

De är ju fortfarande saker som måste göras vid en viss tid och en sån sak styrde vi upp i går, vi var och tog en ny spruta, mässlingen vill vi inte ha och med tanke på att de tydligen finns på menyn i Europa och vi snart ska ut på vift igen så tyckte jag att det passade perfekt att ta den nu.
Vi passade även på och ta vikten och den stoppade på 1024g längden 79 cm, hon är helt perfekt, de kommer bli en tjusig tjej de här :)
Sprutan ja, inga problem, lite lek med nalle puh och ett stick i benet senare var vi nöjda på väg hem igen, smidigt som tusan.
De sägs att de kan tillkomma komplikationen så som feber och gnällighet, hittills har jag inte märkt av varken det ena eller det andra, här är mungiporna uppåt.

Ja vardagslivet ja, det har varit katastrof i mina garderober nu i några år, jag har inte kommit så långt ner i högen utan har mest sprungit omkring i en hålig tröja 90, men nu minsann.
20 brallor, skjortor i alla längder och färger, gensare med huva och utan huva, de fanns allt möjligt kul där i botten av byråerna och längst in i garderoben. Ja jag är nu helt ny ekiperad och det utan att betala en spänn.
Jag hittade några brallor som nu hade en lite för stor storlek, jag körde ett test och min första 90 tvätt, tanken var att brallorna skulle minska lite i storlek, men jag tvivlar faktiskt skarpt på att dom gjorde det, dom hänger iallafall på tork nu så vi får väl se hur bra jag lyckades när det är dags för provning. Spännande.

I kväll är det utlovat tårta, de ser vi fram emot här i borgen, skilsmässotårta kan man säga. Ja allt går att fira ;)


Jockarp.

4 kommentarer:

  1. Riktigt läsvärda inlägg ;) bra blogg överlag.. mums med tårta :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tacka,
      jo tårtan slank ner :)

      Vänligen Leonora.

      Radera
  2. hihi... inte kan väl myset väga 1024g? mitt yrke har gjort mig lite yrkesskadad ;)

    hoppas att ni har haft lite härligt väder som vi har haft i Lund!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe...nej du de stämmer, en liten 0 skulle de nog vara med ;)
      Hur blir det på valborg? förgyller du oss med ett besök i den kära hemtrakten?
      Vädret har förövrigt varit fint, fram till i kväll då det regnade rejält.

      Vänligen Leonora

      Radera