fredag 17 maj 2013

"Mormor och Morfar"

Avmaskning pågår ;)

För ett par veckor sen rullade det runt en jätte bumling till sten i min kropp. Även om det inte är min stil så var jag färdig till att ge upp. Jag tänkte, jag skiter i allt.
Ånej sen bet jag i hop och frågade mej själv om jag hade en pistol riktad mot huvudet. Svaret blev att jag inte hade det och att jag gjorde saker av egen fri vilja. Jag ångrar inte att jag kämpade vidare.
Den där stora stenen förvandlades igår till lite småsten och inom en snar framtid ska det vara så finkornigt så att det rinner likt sand i ett timglas.
Jag pratar om sten, grus, sand och jag pratar om min bok.
Gårdagens arbete var klockrent, både jag och min mentor kände oss nöjda. Jag har nu skrivit ut den för näst sista gången. En läsning till och en genomgång sen smäller det. Sen ska pressarna startas upp med boken om en flata från Jockarp.
Förmodligen behöver jag ha någon som kan hålla mej nere på jorden när jag tryckt på kör knappen och pressarna börjat snurra. Jag kommer lyfta, sväva och befinna mej uppe bland molnen.
Leonora Vilhelmsson med tvåa i betyg i svenska språket har skrivit en bok. Rysnings känsla på det :)



Nu kan damerna på Månsagården stolt presenterar "Mormor och Morfar"Våra nya familjemedlemmar som kom i en hästtransport. Jag har försökt få min dotter att hitta på några andra namn till våra vänner men nej hon har stått fast i sitt beslut. Mormor och morfar ska dom heta.
Mamma gute var kelen och bebis guten var blyg, dom var så söta och mysiga.
Mollie såg ut som hon haft får hela livet, det var så roligt att se att det var så naturligt. Hon skulle mata dom och mysa med dom. 
Nu börjar projekt tämjning av blygt lamm. Spännande.


Jo just det, fröken skyddsombud styrde upp ett och annat vad det gäller säkerheten på fritiden. Ska man leva ett aktivt liv måste man vara rädd om sej och andra med givetvis.
Så ja, gårdagens investering blev två flytvästar, en till mej och en till myset. Det var lite skillnad på viktklasserna och även färgen var olika.
Medans jag ändå var i farten styrde jag upp cykelhjälmsinköpet.
Eftersom jag nu hade hjälm såg jag det som nödvändigt att ha en barnsadel på cykeln så myset och jag kan trampa runt i ljummen sommarkväll och dofta på vildkaprifol. Så upp till min bror och påkoppling av sadeln, vi tog en liten provtur och det gick super bra.
Nu väntar det alltså säkra och fin fina dagar.


Urtjusiga ;)

Nu en ny dag och jag har stora förhoppningar om att den ramlar ner i lilla asken med bradagar.

Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Är inte hjälmen lite väl tuff för din smak? ;-)

    SvaraRadera
  2. Hehe, Möjligt!
    Jag skulle vilja haft en rosa frigolithjälm med ett bamsemärke i pannan, men tyvärr har dom utgått ur sortimentet ;)
    Kram på dej...

    SvaraRadera