lördag 29 juni 2013

Heldag i öst.....

Då drar vi ;)


Utflyktsdags. Öster ut styrde vi bilen för dagen. I bilen satt fyra förväntansfulla personer, två mammor och två barn. Förväntningarna var nog lite olika men dom fanns där, det märktes tydligt. Mollie och jag hade roat oss med att titta på hemsida till stället vi var på väg till och hon babblade med mej hela morgonen om allt roligt som skulle till att ske.
En kissepaus och åtta mil senare spatserade vi in på barnensgård i Karlskrona. Vi hade en rabbatkupong med oss och damen i kassan frågade om vi bodde på samma adress. Jag som har ljugproblem sa inget utan lät min käre vän sköta den biten. Javisst bor vi under samma tak ;) Damen i kassan tittade lite konstigt på oss men lät det gå. Hon kan ju varit rädd för att få en anmälan om kränkande särbehandling och den anmälan eller ryktet vill ju ingen anläggning ha.



Vem bor där?


 
Vi började med att hoppa i hoppborgen, de var mycket uppskattat. Mammorna tog en kopp kaffe och kanelbullar, okej jag känner mej mogen och lite gammeldags men samtidigt cool när bullpåsen åkte fram. Hembakat är tufft ;)
Det kördes sen lastbil och traktor. Lite småbekymmer var det med att få ordning på gaspedalen och samtidigt fixa rattandet.
Lite kikande på kaninerna och klappande av minigrisarna var ju ett måste.
Lunchdags och det var kanske inte den godaste maten jag ätit men den gick ner och mätt blev jag.
Barnen åt med god aptit vilket alltid är glädjande.

Gungorna var kul ;)


Efter maten angreps badlandet, jag tror att det är en klyscha det där med att man inte får bada när man ätit så tuffisarna hoppade i. Lilla forsen var populär och även en rutschkana som såg ut som en anka fick känna smaken av baken av en liten Vilhelmsson. Hon är i sitt rätta element när hon vistas i vatten, jag är väldigt glad över det.
Höjdpunkterna avlöste varandra men min favorit var helt klart när vi låg huller om buller på en filt och åt glass i solskenet och lyssnade på trädens sus i den svaga vinden. Det är ju så det ska va.
Vi körde grävmaskin, gungade och givetvis skulle vi följa med i "Hölasset" som för en människa som har öga för detaljer, läs mej konstaterade att det va halm i lasset. Det spelade mindre roll och vi åkte in i en kohage och kikade på kor och kalvar, Även lite undervisning skedde vilket alltid är bra.
Hemfärd och jag kunde inte låta bli att ta en liten sväng utanför den stora vägen, det skulle man gjort oftare, det finns så mycket vackert att se om man vågar lämna Europavägarna. Avkroken hette Agdatorp och där låg en mycket vacker gård. Jag gillar vackra gårdar och storslagna utsikter. Jag fick både och ;)


Ja, jag tyckte med att det var kul ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar